Setién: „Jó focit fogunk játszani”

Első interjúja a katalánok edzőjeként

Amint az ismeretes, hétfő késő este az FC Barcelona bejelentette, hogy Quique Setién veszi át Ernesto Valverde helyét a katalánok kispadján. Az új vezetőedző első ízben adhatott interjút a Barça edzőjeként. Többek közt beszélt arról, milyen focit várhatnak tőle a szurkolók, és mennyire motivált az új feladatok előtt.

Hálás

„Ez egy nagyon különleges nap számomra. Először szeretnék köszönetet mondani a klubnak a lehetőségért, amelyet adott nekem. Másodszor azt kell mondanom, hogy lelkes és izgatott vagyok az előttünk álló projekt miatt.”

Filozófia

„A győzelemhez jól kell játszani. A legjobb módja annak, hogy nyerjünk, ha jó focit játszunk, amit hosszú ideig szeretnék megtartani. Élveztem nézni a Barçát a tengerparton, a tévében. Elemeztem a Barça stílusát. Fel fogom jegyezni az észrevételeimet és a részleteket. Szeretem a Barça-DNS-t.”

Saját elképzelés

„Garantálni tudom, hogy a csapatom jó focit fog játszani. Megmutattam már a többi csapatomnál.”

La Masia

„A Barça rendkívüli utánpótlással rendelkezik. Gondoskodni fogok a fiatal játékosokról: ha valaki feljön az első csapathoz, az az egész társaságnak energiát fog adni. Esélyük lesz arra, hogy valódi részese legyenek a csapatnak.”

Motiváció

„Frissen érkezem, és megpróbálom ezt átadni a játékosoknak. Ez általában nem nehéz számomra. Remélem, hogy motiváló leszek. Minden alkalommal, amikor egy új edző érkezik, az felpörgeti a csapatot. Ezt láttam az első edzésen, és ezt fenn szeretném tartani a szezon hátralévő részében.”

Jelenlegi keret

„A tehetség megvan. Őszinte és közvetlen ember vagyok, megpróbálom, hogy jól működjön minden. Ők szerettettik meg velem a focit. Minden nap és meccsen.”

Messi

„Ő egyedi és különleges. Még nem vagyok tisztában vele, hogy mit jelent a világ legjobb játékosát és a csapattársait edzeni. Tegnap csendben ültem otthon, és ma a Ciutat Esportivában találtam magamat.”

Valverde

„Nagyra értékelem az elvégzett munkáját, a tabella első helyén adja át nekem a Barçát. Szeretnék köszönetet mondani neki. Sok dolgot tett, amit kamatoztatni fogunk.”