Pedri: „Álmaim csapatában játszhatok, szerencsére nem kellettem a Madridnak”

Pedri Rodríguez, a Barcelona fiatal játékosa a Cadena SER rádióállomás El Larguero című műsorában beszélt arról, hogyan érzi magát a katalán csapatnál, miként látja jövőjét a Barçában.

Az interjúról a Sport készített összefoglalót, amelyből kiderül, hogy a 17 éves középpályásnak már most világos elképzelése van arról, hogy mit jelent profi labdarúgónak lenni, illetve hogy igyekszik két lábbal a földön maradni:

– „Úgy gondolom, ha az ember elveszíti a játék iránti alázatát, és elfelejti, hogy ki is ő valójában, akkor nem igazi focista.”

A beszélgetésben arról is szó esik, hogy ezt a mentalitást a családja is erősíti benne: – A szüleim és a bátyám adják a legtöbb tanácsot. A testvérem szerencsére mindig felhívja a figyelmemet a hibákra, és így segít, nehogy véletlenül elszaladjon velem a ló.

Messi, a bálvány mellett

Messiről Pedri elmondta, csodálja az argentin támadót, a játékmestert, illetve hogy mellette érzi a legjobban magát. Hangsúlyozta, nagyon nagy hatással van rá, sokat tanul tőle, sokszor olyan megoldásokat lát tőle, amit mástól nem: „Azt tesz a pályán amit akar, és akkor, amikor csak akarja”. 

„Hatalmas élmény Messi játékát a tévében látni, de még nagyobb a való életben. Persze mindannyian lenyűgöznek. Messivel együtt játszani életem főnyereménye. Messi jobban imponál, mint egy Hummer.”

Barátok az öltözőben

Ugyan még csak rövid ideje van a Barçánál, de a koronavírus-járvány sem akadályozhatta meg abban, hogy barátokat szerezzen az öltözőben: „Mindenekelőtt jó barátságot kötöttem Trincaóval, akivel egyszerre érkeztünk a klubhoz, együtt kezdtünk edzeni. De Ansuval is nagyon jól megvagyok, aki sajnos megsérült, és most azon dolgozik, hogy a lehető leghamarabb visszatérjen közénk. Ansuban nagyon sok gól rejlik, kivételesen ügyes, jó egy az egyben… nagy jövő előtt áll. Minden benne van, ami szükséges.”

Antoine Griezmannról szólva elmondja, a Barçából kiemelkedni nem egyszerű, ami a francia világbajnok esetében sokszor a balszerencse miatt nem sikerül:

„Tetszik Griezmann játéka, helyzetei is vannak, sokszor egyszerűen nincs szerencséje a befejezéssel, a gólszerzéssel. Ugyanakkor a mezőnyben nagyon komoly munkát végez.”

Kezdőként a Madrid ellen

„Két nappal a Clásico előtt közölte velem Koeman, hogy kezdeni fogok. Erre azt  mondtam magamban, húúú… ez már tényleg élesben megy. Nagyon boldog voltam” – magyarázza lelkesen.

Az is szóba kerül, hogy a Real Madridnál is próbajátékon volt korábban, ott azonban azt mondták neki, nem üti meg a csapat szintjét:

„Egy hetet töltöttem Madridban, majd közölték, hogy nem érem el a kívánt szintet. Felhívtak egy dolgozószobába, és ott mondták. Ez nem vette el a kedvemet, csak még keményebben dolgoztam. Most pedig egyenesen hálás vagyok nekik, hogy abban a csapatban játszhatok, amelyben mindig is szerettem volna. Már gyerekkoromban Barça drukker voltam.”

Pedri azt is hozzátette, hogy kicsit furcsa volt számára a próbajáték alatt, hogy Madrid mezt viselt, miközben az utcán mindig Barça mezben járt.

Az U21-es válogatott

„Luis de la Fuente azt mondta folytassam azt a munkát, amelyet a klubban elkezdtem. Keressem az üres területeket, legyek nyugodt, és adjam önmagamat a játék során. Nem akarom korlátok közé szorítani magamat, lépésről lépésre szeretnék fejlődni, minden egyes napon javítani a játékomon. Gyerekkori álmom, hogy a nemzeti válogatottal eljussak a világbajnokságra.”

Suárezről és a koronavírusról

„A meccseken mindig a legjobbaknak kell pályára lépni és játszani. Sajnálom Luist. Ő lesz a nagy hiányzó az Atlético – Barça meccsen.

„Az Atleticónak nagyon jó csapata van, régóta együtt játszanak, jól ismerik egymást a játékosok, céljuk a bajnokság megnyerése. Meglátjuk mire jutunk velük.”