Piqué: „Nagyon büszke vagyok, hogy ezt a mezt viselhetem”

A Barcelona védője a 600. mérkőzését játszotta az Osasuna ellen

Gerard Piqué számára különleges volt a vasárnapi, Osasuna elleni mérkőzés, ugyanis a 600. mérkőzését játszotta az FC Barcelona színeiben — ráadásul 4-0-s győzelmet is ünnepelhetett a csapattal. A katalán belső védő illusztris társasághoz csatlakozott ezzel a mérföldkővel, mivel bekerült az öt legtöbb meccsen pályára lépő játékos közé, akik közül mindenkivel játszott/játszik: ők Messi, Xavi, Iniesta és Busquets. Piqué egy rövid interjút adott a BarçaTV-nek az egyéni rekordról és a klub jelenéről.

A 600. mérkőzés

,,Ez a pályafutás és az tény, hogy nagyszerűen éreztem itt magam, többet jelent, mint elérni 600 mérkőzést ebben a pillanatban. Nagyon büszke vagyok, hogy ezt a mezt viselhetem, és remélem, hogy ez még tartani fog még egy darabig.”

A legemlékezetesebb pillanat

,,Rengeteg meccs, edzés, utazás… rengeteg történet van. Igazságtalan lenne csak egy pillanatot kiválasztani. Nagyon szeretek a pillanatnak élni, napról napra, és remélem, hogy még sok ilyen felejthetetlen és nagyon különleges pillanatban lesz részem.”

Az aranygeneráció

,,Abban a nagy szerencsében volt részem, hogy egy egyedülálló futballgeneráció részese lehettem, akik együtt számos címet nyertek meg a Klubnak. Ez azt jelentette, hogy nagyon hosszú karrierünk volt. Nem tudom még hány meccsen fogok játszani, de az, hogy ott vagyok Messi, Xavi, Iniesta, Busquets mellett azt mutatja, hogy csapatként és generációként is jól teljesítettünk, és remélem, hogy még néhány meccsel tovább fogok gyarapodni.”


Forrás: fcbarcelona.com

A jelenlegi csapat

,,Nagyon optimista vagyok. Az elmúlt hónapok és az előző szezon után a lehető legjobb hír, hogy újra talpra álltunk, és láthatjuk, hogy pozitív időszakban vagyunk. Amikor az emberek jönnek a stadionba élvezik ezt, ahogy mi is a pályán, és ez elengedhetetlen. Az eredmények jönni fognak, sőt már jönnek is, és reméljük, hogy ezen az úton folytathatjuk a szezon végéig.