Yaya Touré: „Kessie nagyszerű játékos, és ha magabiztos lesz, remek igazolás lesz”

A Barcelona korábbi játékosa, Yaya Touré a Mundo Deportivónak adott interjújában elmesélte, hogy milyen szerepet töltött be Kessié szerződtetésében, és milyen tanácsokkal látta el az elefántcsontparti játékost. Ezeken kívül Pedriről és Xaviról is kifejtette a véleményét.

Az átigazolás létrejöttében betöltött szerepe

„Igaz, hogy felhívtam őt a Barçával való tárgyalások során. Kapcsolatban voltunk ebben az időszakban és számos alkalommal felhívott, mert tudta, hogy ismerem a Barcelonát. Hogy őszinte legyek, napokig beszélgettünk, mert mindenről tudni akart, ami ott található. A Milan új szerződést ajánlott neki és az is egy nagyszerű klub, de a Barcelona mögött. Mondtam neki, hogy ne habozzon, ha távozni akar, akkor Barcelonába kell mennie.”

Miket tanácsolt Kessiének

„Barcelona egy nagyszerű város, és elmondtam neki, hogy ne menjen el szórakozni sokszor éjszaka, legyen óvatos. A mérkőzésekre kell koncentrálnod mert azok alapján fognak megítélni. Azt is elmondtam neki, hogy fel kell készülnie arra a nagy versenyre, ami a Barcelonánál van, mert 2-3 játékossal kell megküzdenie a kezdőbe kerülésért.”

Kessié jellemzése

„Fizikálisan egy nagyon erős középpályás és szerintem még mindig sokat tud fejlődni különböző szempontokból. Nagyszerű játékos és ha magabiztos lesz, ahogyan a Milanban, akkor remek igazolás lesz.”

Xavi

„Xavi már most top-edzőnek számít. Most a Barçánál van és nagyon jó munkát végez. Amikor megérkezett, jó volt a csapat, de nem nyert eleget és rengeteg probléma volt, a klub pénzügyi és egyéb dolgaival kapcsolatban is. Az érkezése után végrehajtottak néhány igazolást és a csapat ismét nyert. Második lett a bajnokságban és ez hihetetlen volt. Ez lesz a második szezonja Barcelonában, és meg kell próbálnia felvenni a versenyt az olyan nagy edzőkkel, mint Pellegrini vagy Ancelotti.”

Pedri

„Sok tehetséges fiatal van, és például Pedri az egyik legjobb a világon, de nem ő az egyetlen. Engem Xavi és Iniesta keverékére emlékeztet.”