Busquets: „Eddig nem egyeztem meg senkivel, februárig minden érintettel beszélek, és csak utána döntök a jövőmről”

Sergio Busquets a Világbajnokságon nyilatkozott lehetséges távozásáról a Barcelonától. Februárig szeretné eldönteni, hogy a nyáron lejáró szerződését meg akarja-e hosszabbítani vagy sem. Az utóbbi hónapokban olyan információk keltek napvilágra, amely a távozását valószínűsítette, és az irány Amerika lenne.

Az elmúlt félévben folyamatosan olyan híreket lehetett hallani róla, hogy a középpályás nem akar olyan klubba távozni, amely konkurense lehetne bármelyik sorozatban a Barcelonának, ezért távozása esetén Európa kilőve. Viszont megerősödött az amerikai irány, hogy esetleg az MLS-hez csatlakozna, különösen az Inter Miamiról szóltak a pletykák, amelynek egyik tulajdonosa David Beckham. Azt azonban mindig kihangsúlyozta, hogy még nem dőlt el semmi, most viszont határidőt is szabott magának, februárig szeretné véglegesíteni a következő szezonra vonatkozó terveit.

Ez az utolsó évem, tudom, hogy sok minden elhangzott már, de mindig ugyanazt mondtam. Nem írtam alá semmit, sem itt, sem máshol.” – nyilatkozta az El Largueronak.

„Meglátjuk hogyan alakul, de nagyjából februárra szeretném tisztázni a dolgot, és eldönteni.”

A spanyol válogatottnál eltöltött ideje is a végéhez közeledhet, bár Luis Enrique vezetőedző ragaszkodik a játékoshoz, tehát nem biztos, hogy a világbajnokság lesz a 34 éves Busquets hattyúdala, de most valószínűbb, hogy ez a VB lesz az utolsó nemzeti fellépése.

Még nem döntöttem el, de inkább úgy néz ki, hogy ez lesz a vége. Már ’nagykorú’ vagyok, és annak ellenére, hogy az edző számít rám, jól is érzem magam, de közelebb állok ahhoz, hogy ez lesz az utolsó játékom a válogatottal.” – mondta Busquets.

„Élvezni akarom ezt a világbajnokságot, de nem fogok semmit sem most eldönteni még, sem a válogatottat, sem a klubot. Eddig nem egyeztem meg senkivel, februárig minden érintettel beszélek, és csak utána döntök a jövőmről.”