Gündogan: „Yamal? Egész évben a legmagasabb szinten játszani, és kulcsjátékosnak lenni az Eb-n, nem normális ebben a korban”

A Barcelona középpályása egyenesen a német edzőtáborból adott interjút

A Barcelona játékosa, Ilkay Gündogan remekül teljesít az Európa-bajnokságon. Julian Nagelsmann válogatottjának egyik legmeghatározóbb alakjaként zárta a csoportkört. A nyolcaddöntőben legyőzték Dániát, így már ott vannak a negyeddöntőben, ahol Spanyolország lesz majd a házigazda ellenfele.

Gündogan nem sokkal a Dánia elleni összecsapás előtt adott interjút az Athletic (Times) című lapnak, amelyben értékelte a németek teljesítményét ezen a tornán, beszélt a Manchester Cityben mutatott játékáról és az első Barcelonában töltött szezonjáról is. A török származású német elismerte, hogy Barcelonában egy kicsit „kaotikus” volt a helyzet.

Ellentétben a Guardiola vezette Citynél, ahol hét évet töltött, és a válogatottnál, ahol az egyik legmagasabban jegyzett sztár, a játékmester elmondta, hogy Barcelonában nehezebb volt a dolga: „A Barcelonánál szinte mindenhol játszottam, ahol csak szükség volt rám, így egy kicsit kaotikus volt ez a szezon, sok pozícióváltással.” – magyarázta.

„Folyamatosan alkalmazkodnom kellett a körülményekhez. Néha a jó játék kulcsa az, hogy tudod, milyen pozícióban játszol, ki játszik körülötted, és hogy jól érzed magad az adott szerepkörben.” – mondta a játékos, aki viszont azt is állította, a válogatottban úgy játszik, hogy nem gondolkodik túl sokat: „A válogatottban nagyon jól érzem magam a pályán a csapattársaimmal a jelenlegi pozíciómban.” – mondta.

Amellett, hogy magáról beszélt, dicsérte egyik csapattársát, Lamine Yamalt is: „Még csak 16 éves, de őrült. Egyszerűen őrült” – mondta a spanyol támadóról. „Az a magabiztosság, amivel játszik, normálisnak tűnik… de egész évben a legmagasabb szinten játszani, és kulcsjátékosnak lenni az Európa-bajnokságon, nem normális ebben a korban. Remélem, egészséges marad, és eljut a világ labdarúgásának elitjébe, mert a potenciálja megvan hozzá.” – zárta gondolatait.

***