Frenkie: „Azt hiszem, a Bayern elleni 8-2 volt karrierem legrosszabb estéje a Barçánál, talán még a klub történetében is”

A holland azt is bevallotta, hogy szeretne a Barça történetének legtöbbet játszott hollandja lenni, és hogy szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját.

Frenkie de Jong már nagyon várja a következő szezont, miután kihagyta az Európa-bajnokságot Hollandiával, a Barça pedig megosztott egy interjút a középpályással abból az alkalomból, hogy néhány hónapja 200. alkalommal lépett pályára a klub színeiben. De Jong pozitívan értékelte a csapatnál töltött időszakát, és felidézte a legnehezebb pillanatát is: a fájdalmas 2-8-as vereséget a Bayern München ellen.

„Azt hiszem, ez volt karrierem legrosszabb estéje a Barcelonánál, talán még a Barça történetében is, bár nem voltam jelen minden meccsen, és nem ugyanúgy éltem meg, mint mások, mert játékosként voltam ott. Ez volt a barcelonai karrierem eddigi legrosszabb meccse” – mondta De Jong, aki bevallotta, hogy a következő éjszakákon nehezen tudott aludni a „rossz érzések” miatt, amelyek minden alkalommal elöntötték, amikor a vereségre gondolt.

Pozitívum, hogy De Jong a Barcelonához való csatlakozása óta meghatározó szerepet játszik, és már 213 meccsnél jár, amivel a klub történetében az ötödik helyen áll a holland játékosok között. Frenkie kifejezte azon vágyát, hogy utolérje Phillip Cocut, aki 292 találkozóval rendelkezik a Barcelona játékosaként, és ezzel vezeti ezt a rangsort.

„Mindez nagyon gyorsan történt, mert az ember nem áll meg, hogy belegondoljon, hány összecsapáson játszott, de ez büszkeséggel tölt el. Még hosszú út áll előttem, de szeretnék én lenni a holland, akinek a legtöbb meccse van a Barça történetében. Cocut megelőzni nagyszerű lenne. Azt hiszem, még hosszú út áll előttem, de természetesen szeretnék az első lenni.” – mondta De Jong, aki azért is hálás, hogy a csapatkapitányok közé választották.

„Nagyon büszke vagyok arra a pillanatra, amikor a Barca egyik csapatkapitányának neveztek ki, de ez nem változtatott túlságosan a hozzáállásomon, mert továbbra is ugyanazt csináltam. Bizonyos területeken egy kicsit nagyobb felelősséged van ilyenkor, így megpróbáltam ezt felvállalni és megpróbáltam segíteni az embereknek.” – mondta De Jong, aki elismerte, hogy a nagy befejezetlen feladat a Bajnokok Ligája megnyerése.

„Megnyertem a La Ligát, a Szuperkupát és a Copa del Rey-t. Szeretném ezeket gyakrabban megnyerni, és természetesen a Bajnokok Ligáját is” – zárta De Jong, aki jelenleg a bokasérüléséből lábadozik.

***