36-24: A hatodik siker a sorban

LIGA ALLIANZ ASOBAL

A Barcelona újabb bajnoki gyõzelmével tartotta a lépést riválisaival, s hatodik egymást követõ gyõzelmével 12 ponttal áll. Az Arrate elleni gyõzelem után a katalán csapat csak rosszabb gólkülönbségével szorul le a táblázat elérõl. A riválisok egyaránt gyõztek, így a szintén 12 pontos Portland San Antonio, s a 11 egységgel álló Ciudad Real is.

A Barca számára pedig most nem úgy indult a mérkõzés, ahogy elõzetesen várni lehetett. A szokásosnál gyengébb védekezés miatt az Arrate nem szakadt le a gránátvörös-kékekrõl, s a támadójáték sem volt kifogástalan. Ez elõbbiben talán az is szerepet játszott, hogy nem volt igazán jó kapusteljesítmény. (A kapuban most nem Peric, hanem Barrufet kezdett.) Az elsõ játékrészben többször még az Arrate is vezetett, de a félidõ végén azért katalán vezetéssel fordultak a csapatok. A 16-15-ös hazai vezetésnél meg kell említeni, hogy a Barca 7(!) büntetõt lõhetett, s ebbõl hatot értékesített is Víctor Tomás révén.

A második játékrészre aztán teljesen más felfogásban jött ki a Barcelona, s szépen lassan kezdte leszakítani ellenfelét. Ekkor ébredt fel” Nagy László is, aki félelmetes lendülettel vetette magát a játékba. Zsinórban három gólt szerzett, s ezzel megindította a katalán hengert. Így elõször a mérkõzésen biztosabb vezetéshez (24-19) jutott a Barca. Az Arrate megpróbált cserejátékosai révén lépést tartani a Barcelonával, de a kiscsapat ekkor már nem járt sikerrel. A katalán együttes innentõl már fokozatosan növelte elõnyét, s imponáló módon 20 gólt szerzett a második félidõben. Így tehát végül nagy fölénnyel gyõzött a Barcelona, jó teljesítményt nyújtott Nagy László, aki ezen a találkozón is húzóembere volt a Barcának.

FC Barcelona-Arrate: 36-24 (16-15)
Barcelona, Palau Blaugrana
500 nézõ
Vezette: Fernández Fernández és López Rodríguez

Barcelona:Barrufet, TOMÁS(9, 6 bünt.), Fernando (-), Romero (3), NAGY(5), Jeppesen (3), ZVIZEJ (6, 1 bünt.) ?játszottak továbbá- , Peric (kapus), Xepkin (-), O’Callaghan (-), Puig (-), Jerome Fernández (4), Valero Rivera (3) és Skrbic (3).

Arrate: Malumbes, Kraljic (6, 3 bünt.), Salaberria (4), Carou (2), Vico (1), Kobine (4), Cutura (1) ?játszottak továbbá-, Vucinic (kapus), Crevatín (-), JURKIEWIZS (5, 1 bünt.), Fernando Fernández (-), Fuster (-), Cano (-), Joseba Rodríguez (1). „