Ma délután Szeged- Barcelona, szponzorral a mezen

BAJNOKOK-LIGÁJA CSOPORTKÖR

Tegnap már Szegeden edzett a Barcelona férfi kézilabda csapata, ma délután pedig Bajnokok-Ligája találkozót vív a Pick Szeged csapatával. A mérkõzés különösen Nagy Lászlónak különleges, aki szegedi származású, és öt éve hagyta el Magyarországot a Barcelona hívása miatt. A találkozón debütálhat a reklámmal ellátott mez is, mely egy katalán céget hirdet majd.

A Pick- Barca találkozó különösen fontos mindkét csapatnak. Papíron ez a csoport rangadója, de az is kiderült már, hogy senkit nem szabad leírni a csoportellenfelek közül. A Barca, mint beszámoltunk róla korábban, legutóbbi mérkõzését elveszítette a romániai Constanta-ban, s ezzel jóval izgalmasabban alakul a csoport, mint várni lehetett. A katalánok mivel elsõ mérkõzésüket hozták a Szkopje ellen, 2 ponttal állnak. A Szeged jelenleg hórom pontal vezeti a négyest, miután egy hazai gyõzelem után döntetlent ért el Macedóniában.

Bár a mai mérkõzés Szegeden lesz, ráadásul minden bizonnyal telt ház elõtt, a Barca így is talán esélyesebb a gyõzelemre. A jóval több világklasszis, nemzetközi rutinnal bíró kézilabdázó még idegenben is több eséllyel pályázik a sikerre, mint az évrõl évre kulcsjátékosait elveszítõ Pick. Xesco Espar csapata kimondva kimondatlanul gyõzni jött Magyarországra, hiszen egy esetleges sikerrel átvenné a vezetést a csoportban. A Pick pedig természetesen azért akar gyõzni, mert a hazai találkozók megnyerése kulcskérdés, ha egy csapat tovább akar jutni. Külön érdekessége lesz a találkozónak, hogy hogyan fogadja a félelmetes hírû szegedi publikum visszatérõ Nagy Lászlót, aki egykoron a Szegedet hagyta el a Barcelona kedvéért.

Ha minden rendben megy, akkor ma debütál a Barca mezén a szponzori felirat is, mely csak a kézilabda szakosztályt fogja támogatni. A CIFEC katalán nehézipari cég évi 250 ezer eurót fizet majd a klubnak, hogy mezszponzor lehessen. A megegyezés nem érinti a többi szakosztály gazdasági hátterét.

Pick Szeged- FC Barcelona
Szeged, 16.45 Tv: M1