Nagy elsüllyesztette a Ciudad Realt

LIGA ALLIANZ ASOBAL

Szenzációs rangadón van túl a Barcelona kézilabdacsapata, mely idegenben, az egyik legnagyobb rivális Ciudad Real arénájában lépett föl. A kasztíliai fekete-fehérek a liga tán legnagyobb esélyeseként vannak számon tartva, de a Barca most Nagy László hathatós segítségével felborította az egyébként is gyenge lábakon álló papírformát. A magyar átlövõ teljesítményére nagyon nehéz szavakat találni, hiszen Nagy 14 gólt lõtt a hazaiak kapujába.

A Barca hatos falas, a Ciudad Real 5-1-es védekezéssel kezdte a rangadót, mely a várakozásoknak megfelelõen nagyon szorosan kezdõdött. Az elsõ tíz percben egyik csapat sem tudott elhúzni, s az eredményjelzõn a 7-7 állt, mely jelezte, gólgazdag találkozót láthat a Quijote Aréna közönsége. Innentõl viszont kisebb elõnyre tett szert a Barca, Hernandez és fõleg Nagy kiváló produkciója nyomán. A katalánok éppen lendületbe jöttek volna, mikor a játékvezetõ kétszer egymás után kiállította a csapat új igazolását, a 102-szeres horvát válogatott Dominikovic-ot. Ráadásképpen a hazaiak büntetõket is kaptak, mellyel ledolgozták hátrányukat. Így a félidõ végén már ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok, s 20-20-as döntetlennel vonultak pihenõre.

A szünet után a hazai irányító, Talant Dujshebaev azonnal három góllal nyitott, ezzel rövid ideig vezethetett a Ciudad Real. Azért csak rövid ideig, mert a Barcában ott volt Nagy Laci, aki nem csak válaszolni tudott ezekre a gólokra, hanem ismét vezetéshez segítette a vendégeket. A bal kezes klasszis a hatalmas átlövésgólok egész sorát vonultatta föl, mely ellen sem Sterbik Árpád, sem Hombrados nem találta az ellenszert. A 42. percben már három góllal vezetett a katalán gárda, de mivel Nagy Lászlót továbbra sem tudták tartani a kasztíliai játékosok, az elõny csak nõtt. A magyar átlövõ az 50. perchez érve már 13 gólnál járt, s ezt már nem nézte tétlenül a hazaiak általában meglehetõsen magabiztos mestere, Juan de Dios Román. Nagy külön õrzõt kapott, de a Barca szekere ekkor sem állt meg, köszönhetõen az egész meccsen parádézó Barrufet kapusnak, valamint Iker Romerónak. A Ciudad Real nem tudott közelebb kerülni a katalánokhoz, sõt inkább a Barcelona növelte még az elõnyét, így az eredményt tekintve viszonylag simán gyõztek a vendégek.

Xesco Espar csapata persze nagyon nehéz küzdelemben harcolta ki a két pontot ezen a kulcsfontosságú rangadón, s ezzel a táblázaton megelõzte a mostani vendéglátóját. Nagy László rikán látható extraklasszis teljesítménye nélkül persze aligha sikerült volna ez a bravúr, de ez a gyõzelem értékébõl semmit sem von le.

BM Ciudad Real- FC Barcelona CIFEC: 30-36 (20-20)
Ciudad Real, Quijote Aréna
5.200 nézõ
Vezette:
Cristina Fernández és Pablo Permuy

BM Ciudad Real: Sterbik (Hombrados), Dzomba (2), STEFANSSON (8, 4 p), Dinart, Entrerríos (5), Zaky (3), DUJSHEBAEV (7) -játszottak továbbá- Prieto, Kallman (1), Pajovic (1), M. Ortega, Uríos (2) és Jacobsen (1)

FC Barcelona-CIFEC: Peric (BARRUFET), Hernández (2), NAGY (14), ROMERO (10, 4p), Jeppesen (1), Zvizej (1), Skrbic (2) -játszottak továbbá- O’Callaghan, Val, Tomás (2), Salva Puig, Fernandez (4) és Dominikovic.