Csak harminc perc kellett

A CSAPATMUNKA SIKERE

A Barcelona gyengébb elsõ félidei teljesítménye után nagyon rákapcsolt a második játékrészben a Bidasoa elleni idegenbeli túrán, így magabiztosan gyûjtötte be az újabb két pontot. Az elõzõ fordulóban elsõsorban Jeppesen kiváló játéka kellett a gyõzelemhez, de most nagyon sokan kivették a részüket a katalán sikerbõl.

A találkozó az elsõ fél órában egyáltalán nem úgy zajlott, ahogyan azt korábban Xesco Espar mester elképzelte, hiszen a Bidasoa igen lelkesen és jól játszott. Elsõsorban a védekezése volt dicsérhetõ az irúni gárdának, hiszen a sárga mezesek 3-2-1-es alakzata nagyon megfogta a Barca támadásait, s különösen a Jeppesen-Nagy átlövõpárost. A hazaiaknál védekezésében kulcsszerepet vállalt a Doros Ákos- J. Aguinagalde duó. A Barcelona nem találta igazán a saját játékát, s egy-két gólos vezetését is csak annak köszönhette, hogy Iker Romero jól játszott, valamint, hogy Barrufetnek nem volt rossz napja”. A félidõ során még így is a Barca vezetett, s a szünetben is 13-15-tel vonulhattak pihenõre a csapatok.

A második játékrészben teljesen fölborult az elsõ félidõ forgatókönyve, s a gránátvörös-kékek megmutatták, hogy valójában mekkora a különbség a két együttes között. Sokkal jobban mûködött a Barca védekezése, ahol továbbra is jól teljesített Barrufet, de a támadójáték is helyrerázódott. Az elsõ harminc percben kicsit ötlettelen játék teljesen megváltozott a második félidõre, s szinte mindenki hozzátett valamit az egyre nyilvánvalóbb vendég gyõzelemhez. Különösen a visszavonulásához készülõdõ O’Callaghan remekelt és szórta a gólokat, de dicsérhetõ volt Skrbic és Nagy is. Mivel a Barcelona nagyon sokoldalú támadójátékot mutatott be, teljesen szétesett a Bidasoa védekezése, így a végére már jelentõs különbség volt az eredményben is.

A Barcelona viszonylag nagyobb gólkülönbségû sikere azt jelenti, hogy a listavezetõ Portland San Antonio gólarányához képest a Barcának már csak öt gól a lemaradása, melyet már bármikor könnyedén behozhat a katalán csapat. Igaz, a bajnoki cím sorsáról feltehetõen majd nem ez fog dönteni, hanem sokkal inkább a nagy rangadók végkimenetele.

Bidasoa-FC Barcelona Cifec: 25-34 (13-15)
Irún, Polideportivo Artaleku Aréna
1.000 nézõ
Vezették:
Raluy és Sabroso

Bidasoa: G. Aguinagalde; Cartón (2, 1p), Arrieta (4), Doros (1), J. AGUINAGALDE (3), Praznic (3), Aramburu (4) – játszottak továbbá – Lechte, JORGENSEN (4), M. Martínez (1), Stojanovic (3), De la Haza.

Barcelona: BARRUFET; Hernández (4), NAGY (5), Skrbic (4), Jerome Fernández (3), Jeppesen (3), O’CALLAGHAN (6) – játszottak továbbá – Tomás, Puig, Rivera (2), Romero (6, 4p), Dominikovic, Val (1). „