Iker Romero 14 csapása

SZOROS VOLT, DE MEGVOLT

Borzasztó nehéz mérkõzésen van túl a Barcelona kézilabdacsapata, mely csupán két góllal tudta fölülmúlni a gyengébb középcsapatnak számító Arrate együttesét. A találkozó hõse egyértelmûen a 14 (!) gólig jutó Iker Romero volt, aki nélkül a Barca aligha gyûjtötte volna be az újabb két pontot.

Az õsz folyamán már Nagy Lászlónak sikerült egyszer 14 gólt lõnie, a különbség csupán az volt, hogy a magyar átlövõ akkor a Ciudad Realt semmisítette meg, s minden gólja akcióból született. Ehhez képest is szenzációs Romero produkciója, aki 14 találatából ötöt szerezett hétméteresbõl. A Barca talán csak sejthette, hogy a baszk csapat otthonában nem lesz könnyû dolga, hiszen a hét közepén az Arrate idegenben is csak két góllal kapott ki (34-32) az abszolút élcsapat Ademar Leóntól. A hazaiak tehát jó formában várták a BL-ben is már elõdöntõs Barcelonát, s a meccsen aztán bizonyították, hogy jelenleg bárkire veszélyesek lehetnek.

A hazaiak ugyanis csodálatosan kézilabdáztak. Elsõsorban a támadójátéka volt dicsérhetõ az Arratének, s különösen a Kraljics-Cutura-Kobine hármas, akik állandó veszélyt jelentettek a Barca kapujára. Rajtuk kívül nem szabad megfeledkeznie Carou remek beállójátékáról, s a kapusteljesítményrõl. Az Arrate védekezése nem volt ugyan az igazi, de Malumbres nagy parádékat mutatott be a háló elõtt. Ennek megfelelõen a Barcelona annak is örülhetett az elsõ félidõben, hogy nem került komoly hátrányba, mert a hazaiak támadójátéka sok problémát okozott a vendégeknek. A csapatok ugyan sokáig együtt haladtak, s néhányszor a Barca is vezetett, de a harminc perc végére három góllal meglépett a hazai együttes.

A katalánok nagy tempót diktáltak végig, de mivel az Arratében a cserék is hozzá tudtak tenni a mérkõzéshez, fizikálisan nem fulladt ki a baszk gárda. Így a második félidõ közepére még növelni is tudta az elõnyét az Arrate, s egy alkalommal öt gól is volt a különbség (24-19). A Barcelonánál ekkor már láthatták, hogy ennek fele se tréfa, s gyorsan ki kell találni valamit, különben nem várt vereség is lehet a meccs végén. Ekkor begyújtotta a rakétáit az addig is jól játszó Iker Romero, s góljaival folyamatosan hozta föl a gránátvörös-kékeket. A hazai elõny lépésrõl lépésre olvadt, de egyenlíteni csak 1-2 perccel a vége elõtt tudtak a vendégek. A végjátékban kijött a nagyobb rutin, s a klasszisok jelentette különbség, mivel a Barca két Romero góllal lezárta a meccset.

Így a Barcelona végül szorosan ugyan, de 38-36-ra gyõzött, s ezzel tartja a lépést a Portland San Antonioval. Érdekesség, hogy a Portland és a Ciudad Real is igencsak gólszegény meccsen gyõzött, de a Barca igazi gólparádét rendezett. Jövõ szerdán sem lesz könnyû dolga a gránátvörös-kékeknek, mivel a Granollers ellen idegenben bármi megtörténhet.

JD Arrate-FC Barcelona Cifec: 36-38 (19-16)
Eibar, Polideportivo Ipurúa
1.500 nézõ
Vezették:
Raluy és Sabroso

JD Arrate: Malumbres (Vucinic), Lopes, Goikoetxea, Salaberria (4), Carou (6), Jaíto (1), Kobine (5) -játszottak továbbá-; Crevatín (3), Fernando, Teti, Kraljic (7, 2 bünt), Cano (4) és Cutura (6)

FC Barcelona-CIFEC: Barrufet (Perics), Jeppesen (6), IKER ROMERO (14, 5 bünt.), NAGY (6), O’Callaghan (5), Skrbics (1), Hernández (3) -játszottak továbbá-; Fernández (3), Puig, Dominikovic, Zvizej, Tomás, Xepkin.