Mínusz háromról kell döntõbe jutni!

KÖZEL A BL DÖNTÕ A BARCÁHOZ

Szombaton Szlovéniában a Barcelona ugyan háromgólos vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája címvédõ Celje otthonában, ugyanakkor ez a hátrány mindenképpen behozható hazai közönség elõtt. A színvonalas csatában elsõsorban két extraklasszis, Rutenka és Iker Romero emelkedett ki a mezõnybõl, s az õ gólpárbajuk valószínûleg majd Barcelonában is folytatódik.

A Barcát fergeteges hangulat és hatezer nézõ fogadta a celjei arénában, de a közönség támogatásától hajtott hazaiak ellen egyáltalán nem kezdett megilletõdötten a Barcelona. A Celje nagy lendülettel kézilabdázott, de hiába jöttek Rutenka és Zorman góljai, a Barca nem szakadt le. Ez elsõsorban annak volt köszönhetõ, hogy a vendégek támadójátéka ezúttal a szokásosnál jóval több lábon állt, így a katalánok elviselték, hogy Koksarov borzasztó keményen védekezett Iker Romeron. A félidõ felénél kicsit meg tudott lépni a szlovén gárda, de egy kettõs emberhátrány után el is olvadt az elõny. Ehhez hasonló elõnyre, egyébként a mérkõzés során többször is szert tudott tenni a Celje, de a Barca egyszer sem engedte el jobban a zöld mezes együttest.

Félidõben csak egy gól volt a különbség mely reménykeltõ lehetett a vendégek számára (16-15), s a második félidõben sem tudott nagy elõnyhöz jutni a hazai gárda. A második harminc percben följavult Iker Romero játéka, aki sorra lõtte a gólokat, védekezésben pedig a korábbi celjei, Zvizej jeleskedett. A második 30 perc közepén azonban már négy góllal lépett el a hazai gárda, ahol Rutenka továbbra is tarthatatlan volt. A rendkívül éles végjátékban egymást követték a gólok, de a Barca tartani tudta csekély lemaradását, mely a végén is megmaradt. Ez egyébként a hazaiak részérõl is nagy teljesítmény volt, mert a nagyiramú csatát nagyon kevés cserével játszották végig a szlovének.

A Barca oldaláról elsõsorban a Nagy László, Jerome Fernández, Iker Romero trió dicsérhetõ, míg a Celjébõl Rutenka, Zorman és Kokcharov volt kiemelkedõ. Visszavágó jövõ szombaton Barcelonában, ahol a katalánok könnyen ledolgozhatják csekély hátrányukat, s bejuthatnak a BL döntõbe. A másik elõdöntõben a Ciudad Real hazai pályán 30-24-re legyõzte a Montpelliert, s jó esélyekkel várhatja a visszavágót.

Celje Pivovarna Lasko-FC Barcelona Cifec: 34-31 (16-15)
Celje, Pod Golovcem Aréna
6.000 nézõ
Vezették:
Migas és Bavas (görögök)

Celje: Skof (Lorger), Brumen, Natek (5), Mlakar (5), RUTENKA (11, 3bünt), ZORMAN (6), KOKCHAROV (6) -játszottak továbbá- , Kozlina és Kozomora (1)

Barcelona-CIFEC: Perics (Barrufet), Hernández (3), NAGY (6), Puig, IKER ROMERO (10, 1bünt), JEROME FERNÁNDEZ (6), O’ Callaghan (1) -játszottak továbbá-, Skrbics (3), Zvizej (1), Tomás (1), Jeppesen és Dominikovics