Góliát” legyõzte Dávidékat”

ACB LIGA

A bajnokságban a negyedik helyen álló Tau a harmadik helyezett FCB csapatát fogadta, s a gránátvörös-kékek folytatták a remek menetelésüket!

Tau Ceramica – FC Barcelona 72-79 (17-10, 14-19, 13-21, 28-29)

Tau Ceramica: Calderon (21,4,4), Vidal (9,1,4) Scola (4,6,0), Betts (6,6,1), Conley (9,0,2) Cserék: Macijauskas (7,1,0), Quintero (10,0,0), Dávid (2,6,1), Splitter (2,2,0), Gabini (2,1,0)

FC Barcelona: Ilievski (15,0,2), Navarro (26,4,1), Bodiroga (12,3,0), Fucka (4,10,0), Duenas (7,8,0) Cserék: Trias (9,4,0), Grimau (0,1,1), de la Fuente (6,1,1)

(Zárójelben a pontok, lepattanók és gólpasszok száma látható)

Az ACB Liga 10. fordulójában a negyedik helyezett Tau Ceramica (Dávid Kornél kenyéradója) hazai közönsége elõtt fogadhatta a harmadik helyezett FC Barcelona gárdáját. A spanyol liga színvonalát és színességét jelzi, hogy mégsem ez volt a forduló rangadója, mivel a második helyezett Etosa Alicante az elsõ helyezett Real Madrid ellen küzdött, s eddig mindkét együttes vereség nélkül állt a tabella csúcsán. A Real Madrid 20 pontos különbséggel bizonyult jobbnak, így már csak a lila-fehér csapat játékosai mondhatják magukat veretlennek. Öröm az ürömben, hogy így a Barcelona egalizált az Etosa Alicante csapatával, s az ellenfél miatt is nevezhetõ dupla” gyõzelemnek, mivel így a Tau még inkább leszakadt az elsõ három gárdától. Csakúgy, mint a hétközi EL mérkõzésen, az elsõ negyedet a hétvégén is átaludták a Barca játékosai, de a második negyedben összekapták magukat, s egy mezõnykosárnyi különbségre közelítették meg a házigazdát. A gránátvörös-kékek továbbra is rossz vendégnek bizonyultak, s a két „kisember” (Ilievski, Navarro) vezérletével a szoros mérkõzést végig kézben tartották. Ilievski 15, míg Navarro 26 pontot szórt a Ceramica gyûrûjébe, mindeközben a palánk alatti különítmény is termelte a pontokat és lepattanókat (Fucka 10, Duenas 8, s a fiatal Trias 4 lepattanót szerzett). A második, harmadik, s negyedik negyedet is az FCB nyerte, s a hazaiak minden próbálkozását visszaverték a katalán játékosok. Montes edzõ az utóbbi néhány mérkõzésen egyfajta rotációs koncepciót alkalmazott, mivel más-más cserejátékosokat játszat hosszabb ideig az EL és az ACB meccseken, azaz ha valaki többet játszott az EuroLigában, az többet pihenhet a bajnoki mérkõzések alkalmával. A továbbiakra nézve mindenképpen hatékony ez a stratégia, mivel így mindenki pályára kerül, az adott mérkõzéseken huzamosabb ideig bizonyíthatja rátermettségét, s annak a veszélye jelentõsen csökken, hogy a játékosok a szezon közben „kiégnek” (megsérülnek). Az utóbbi idõben többször volt szó a csapategységrõl, de talán nemcsak elcsépelt frázis ha most is azt írom, hogy remek csapat ez a Barcelona! „