Laporta: Igazolni fogunk de nem kapkodunk

fc barcelona

A Barcelona vezetõsége, miután Rijkaard jelezte, szüksége van új játékosokra, el is kezdte a keresgélést a játékos piacon, vajon ki(k) lehet(nek) Edmílson és Motta helyettsítõje? Az idõ sürget, de Laporta jelezte, nem kapkodnak.

A sorozatos sérüléshullám után már az újságírók is érthetõen kíváncsiak voltak arra, vajon Joan Laporta a Barca Elnöke milyen megoldást próbál találni az áldatlan helyzet áthidalására?

Laporta szerint a helyzet valóban megoldást kíván, ám az ésszerûtlen kapkodás helyett körültekintõbben kívánja azt véghezvinni. Szavai szerint az elsõ az, hogy megvizsgálják, vajon a csapat mennyire bírja ezzel a kerettel a mérkõzéseket, majd ha ez nem mûködik, akkor elõbb házon belül próbálják pótolni a hiányzókat, s ha erre sincs reális esély, akkor a piacon keresik meg a megfelelõ embert a feladatra.

Ha igazol is játékost a Klub, akkor is megköveteljük, hogy az érkezõ játékos is ugyanolyan szintû legyen, mint a hiányzóink. Természetesen dolgozunk a megoldáson, sõt a piacot folyamatosan figyeljük, és ha van lehetséges jelölt, azt meg is tárgyaljuk.” nyilatkozta az Elnök.

Laporta kitért arra is, hogy a Klub számára is prioritás, hogy pontosan tudják mi az oka a példátlan sérüléshullámnak. „Számunkra nagyon fontos, hogy pontosan tudjuk, mi okozta 4 játékosunk súlyos sérülését. A csapat orvosai elmondták, hogy véleményük szerint ezek nem egy okra vezethetõk vissza, hanem mindegyik játékosnál különbözõ tényezõk játszottak közre.” kommentálta az Elnök, mintegy megerõsítve ezzel, hogy nem az edzésterv áll a sérülések mögött.

A Barca Elnöke szerint tehát szükséges, hogy a Klub igazoljon megfelelõ szintû játékost a piacról, ám ennek elõtte meg kell nézni, vajon megoldható-e mindez „házon belül”? A tervet érdemes támogatni, még elvben is, már csak a tapasztalatok – Puyol, Xavi, Iniesta, Oleguer – miatt is.