Giuly, Gerard: Se Espanyol, se Milan

FC BARCELONA

Sem Ludovic Giuly, sem Gerard López nem léphet pályára az Espanyol és a Milan ellen, derült ki a két játékos felülvizsgálata után. Jó hír azonban, hogy a válogatottól visszatérõ játékosok jó kondíciónak örvendenek és egészségesek.

Frank Rijkaard aggodalma – szerencsére – nem vált valóra a válogatott játékosokkal kapcsolatban, hiszen mindannyian jó kondícióban érkeztek vissza Barcelonába. Igaz, Larssonnal kapcsolatban a sport.es azt írta tegnap, hogy kisebb problémája miatt kért cserét az Izland elleni találkozón, de egyelõre nem érkeztek olyan hírek a Klubtól, amelyek megerõsítenék ezt.

Giuly azonban hiába mondta le a nemzeti tizenegyben való szereplést, hiába pihent és végzett felhozó gyakorlatokat egész héten, az orvosi vizsgálatokat követõen kiderült, még egy hét kell ahhoz, hogy pályára léphessen. Márpedig ez azt jelenti, hogy sem szombaton, sem szerdán nem játszhat a francia szélsõ.

Ugyanez a helyzet Gerard esetében is. A sérülése bár szépe gyógyul, mégsem valószínû, hogy az orvosi team és maga a játékos is idõ elõtt megkockáztatná a visszatérést.

Két játékosunk azonban közel egy hónap múlva visszatérhet a keretbe. Sylvinho jobb térdének sérülése az orvosok szerint is szépen gyógyul, így cirka három hét múlva már ott lehet a csapatban, Albert Jorquera pedig egy héttel késõbb követheti a brazil hátvédet, miután a kézmûtétje után lábadozó kapus is a várakozásoknak megfelelõen gyógyul.