Márquez jól érzi magát új szerepkörében

NYILATKOZATOK

Rafael Marquez jelenleg a Barcelona egyik legjobb formában lévõ játékosa. A mexikói játékos rövid idõ alatt alkalmazkodni tudott a számára kissé idegen védekezõ középpályás poszthoz, és ennek kapcsán õ is elégedettségét fejezte ki.

Napról napra jobban érzem magam az új szerepkörben,”– ismerte el a dél-amerikai játékos. A csapatban ez a poszt azután üresedett meg, hogy Motta és Edmilson is kidõltek, és sajnos mindketten hosszabb idõre. Frank Rijkaard ezek után döntött úgy, hogy a mexikóit kimozdítja a védelem tengelyébõl és a középpályán szán neki szerepet.

A Milan elleni szerdai Bajnokok Ligája találkozó még frissen él a játékosok emlékezetében, és Marquez meg van róla gyõzõdve, hogy csak a balszerencse miatt kapott ki a csapat: „Nagyon bosszantó a vereség, ha tudod, hogy jobban játszott a csapat, mint az ellenfél. De ez a meccs már a múlté, és a most már az Osasuna elleni összecsapásra kell koncentrálnunk.”

A hosszú sérültlista leszûkíti Frank Rijkaard csapatösszeállítási lehetõségeit, de ez a gárda teljesítményén nem látszik meg. „A csapat jelenleg remek formában van, de úgy érzem, hogy a kispadon ülõ játékosok nem elég rutinosak,”– jegyezte meg a játékos. „Ezért olyan fontos Iniesta szerepe, aki nagy lökést ad nekünk, amikor a második félidõben pályára lép.”

Az Osasuna feltehetõleg hasonló taktikával fog pályára lépni, mint amivel tavaly a negyedik fordulóban 1-1-es döntetlent értek el a Nou Camp-ban. Marquez most azonban ismeri az ellenfél játékát: „Támadni fognak, nem állnak be védekezni. Az edzõjük, Javier Aguirre szeret nagy csapatok ellen játszani, különösen a Barca ellen,”– mondta az újdonsült középpályás az ellenfél mexikói edzõjérõl, akivel egyébként baráti viszonyt ápol a játékos. A szoros barátság akkorra datálódik, amikor Aguirre a mexikói válogatott edzõje volt, Marquez pedig a csapat kulcsfigurájának szerepkörében tündökölt. „Szeretek ellene játszani. Jó barátok vagyunk, és már nagyon várom, hogy újra láthassam,”– fejezte be a közép-amerikai.”