Rijkaard elégedett volt a támadójátékkal

NYILATKOZATOK

A Barcelona tegnap magabiztos gyõzelmet aratott az Osasuna ellen. A mérkõzés után Frank Rijkaard elégedettségének adott hangot, különösen a támadójátékot emelte ki.

A gyõzelmet bizonyára emlékezetébe vési a holland mester, mert a mérkõzés a kezdetekben nem volt túl egyszerû. Amikor azonban a vezetõ gól megérkezett, az egész csapat megnyugodott, és utána már nem volt kétséges, hogy a Nou Camp-ban marad a három pont.

A Barca jelenleg 22 pontjával vezeti a spanyol pontvadászatot, az elõnye a második helyezett Sevilla-val szemben 5 egység, míg a címvédõ Valencia már 8, az õsellenség Real Madrid pedig 9 pontos hátrányt halmozott fel. Mindez joggal teszi elégedetté Rijkaard-ot, aki azonban felhívja a figyelmet az elbizakodottság veszélyeire is: Meg kell õriznünk az eddigi mentalitásunkat, és el kell feledkeznünk a pontkülönbségekrõl.”

„Az Osasuna minden tõle telhetõt megtett, hogy megnehezítse a dolgunkat.”– kezdte az ellenfél értékelését a holland mester. „A mérkõzés elõtt már tisztában voltunk vele, hogy nem ez lesz a legegyszerûbb meccsünk, mert erõs ellenféllel van dolgunk, akik tudják, hogy mi az ellenszerünk.” Az edzõ a mérkõzést még a legutóbbi Bajnokok Ligája összecsapással is összevetette: „Az Osasuna jobban meggátolt bennünket a játékunk kibontakoztatásában, mint a Milan. A San Siro-ban összességében nem volt ennyi problémánk, mint tegnap este.”

„Három gólt lõni egy olyan csapatnak, amely egyébként nagyon kevés találatot szed be, nem mindennapi teljesítmény.” Rijkaard azt is kiemelte, hogy az eredményes játék egyben nagyon látványos is volt: „Köszönet jár Eto’o és Ronaldinho remek megmozdulásaiért, melyekkel szórakoztattak bennünket.”

Ronaldinho amikor elesett a tizenhatoson belül, megütötte a hátát. A sajtótájékoztatón felmerült az a kérdés is, hogy a brazilt emiatt kellett-e lecserélni? A tréner az orvosi vizsgálatokra hivatkozva szerencsére a felvetésnek ellentmondó választ adott: „A doktorok kivizsgálták õt, és semmi rendellenességet nem találtak.”

Puyol egészségi állapota is kérdéseket vethet fel, mivel a védõ a mérkõzés során többször is a lábát fogta. „Nem kért cserét, mivel egész mérkõzésen jól érezte magát. Minden összecsapás fontos, de számomra a játékosok a legfontosabbak.”

A csapat nem dõlhet hátra, pedig megérdemelnének egy kis pihenõt. Szerdán a Király Kupában kell helytállni Gramanet-tel szemben, néhány játékos azonban feltehetõen pihenõt fog kapni, hiszen a hétvégén a Bilbao elleni idegenbeli meccs vár a fiúkra, utána pedig a Milan-nak kell visszavágni a Bajnokok Ligájában.”