Deco szerint gyorsan elolvadhat az elõny

NYILATKOZATOK

A csapat apró középpályása úgy véli, hogy a Barca remek sorozata a kemény munka és a szurkolók iránti elkötelezettség eredménye.

A Barca elõnye öt pont az üldözõkkel szemben, ami boldoggá teheti az utóbbi években kevés sikert megélõ szurkolókat is. A csapat portugál középpályása, Deco azonban felhívta a figyelmet arra, hogy például a jelenleg 9 pontos hátrányban lévõ Real Madrid gyorsan le tudja dolgozni a lemaradását.

A Barcelona nagyszerû idõszakot tudhat magáénak, de a lehetõ legtöbb pontot kell összegyûjtenünk, mert bármikor megváltozhat minden. A bajnokság még nagyon hosszú, a többi csapat pedig két-három meccs alatt ledolgozhatja a hátrányát. Szép lassan az ellenfeleink megismerik a játékrendszerünket, és akkor majd sokkal nehezebb lesz begyûjtenünk a gyõzelmeket,”– vélekedett Deco.

A sajtóban és a szurkolók közt is kisebb vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy az eredményesség, vagy a látványos játék a fontosabb. A portugál válogatott középpályás ezzel kapcsolatban is kifejtette a véleményét: „Az eredményesség sokkal fontosabb, mert a gyõzelem mindennél elõbbre valóbb. A hangsúlyt a három pont megszerzésére, és nem a látványra kell helyezni. Persze az is fontos, de a szurkolóinknak eredményekre van szükségük, mivel az elmúlt években kevés örömben volt részük.”