Ronaldinho kész a visszatérésre

NYILATKOZATOK

A sokkoló kupa-búcsút hozó szerdai mérkõzést vállsérülése miatt kihagyó Ronaldinho, a hétvégén az Athletic Bilbao otthonában már újra játszhat. A brazil klasszis természetesen szomorú a Gramenet elleni váratlan vereség miatt, ám pozitív gondolkodásra kéri a szurkolókat és játékostársait egyaránt.

Természetesen mindannyian szomorúak vagyunk az eredmény miatt, nem játszottunk rosszul, mégis kiestünk, de ez már megtörtént és nem szabad túl sokat foglalkozni a múlttal, hiszen újabb feladatok várnak ránk már a hétvégén is. ”

Ronaldinho igyekezett leszögezni, hogy ettõl a vereségtõl még nem szabad a legrosszabbra gondolni, a Barca nem felejtette el hogyan kell nyerni: „Amikor nyerünk, nem kell magyarázkodni akkor sem, ha a játék nem volt az igazi. Azonban ha nem sikerül gyõzni, máris jönnek a találgatások, hogy mi miatt nem nyertünk. Minden meccsünket reálisan és õszintén kell néznünk, van amikor gyengébb teljesítménnyel is nyerünk, és van amikor épp az ellenkezõje történik. Ez egy ilyen játék. Még két sorozatban versenyben vagyunk, van lehetõség megmutatni mit tudunk valójában.”

A szombati mérkõzés a San Mamés stadionban máris remek lehetõség a bizonyításra. A Barca 10-ese úgy véli, a szerdai kupavereség nem fog zavart okozni a bajnokságban eddig oly jól mûködõ „Barca-gépezetben”: „A Gramenet elleni kudarc nem fog meglátszódni a játékostársaim teljesítményén, biztos vagyok benne, hogy mind fizikailag, mind fejben újra jók leszünk. ”

Végül Ronaldinho a Barca 17 éves tehetségérõl, Lionel Messirõl ejtett néhány szót, aki épp az õ posztján játszott a szerdai meccsen, valamint a múlt hétvégén is Ronaldinho cseréjeként mutatkozott be a Primera Divisionban: „Messi rendkívül ígéretes tehetség, óriási karriert futhat be. Ugyanakkor nagyon fiatal, így nem szabad vele szemben még túl nagy elvárásokat támasztani a szurkolóknak. Türelmesnek kell lenni és fokozatosan egyre több játéklehetõséghez jutva hamarosan beépülhet a felnõtt csapatba”.