Xavi a legtöbbet foglalkoztatott játékos

VISSZAPILLANTÓ

A terrassa-i születésû játékos az egyetlen a csapatból, aki a Barca idei összes mérkõzésén végig a pályán tartózkodott, ez 13 fellépést jelent.

Ezzel a nem mindennapi teljesítménnyel egyértelmûen Xavi az a játékos, aki a legtöbb percet játszotta az idei szezonban. Az apró középpályás a 9 bajnoki, a három Bajnokok Ligája és a nem túl szép emlékû Gramenet elleni hosszabbításos kupa meccs teljes játékidejében a pályán robotolt. Ez percben kifejezve a következõt jelenti: 810 perc a bajnokságban, 270 a Bajnokok Ligájában, és 120 a Király Kupában, ami összesen 1200 minutumot tesz ki.

A válogatott középpályás mögött 21 perces hátránnyal” a csapatkapitány, Carles Puyol következik, aki idén 1179 percig feszített a Barca szerelésében. Eme csekély hátránya is csak azért halmozódott fell, mert a Sevilla elleni bajnoki találkozón sérülés gyanúja miatt inkább cserét kért. Victor Valdes birtokolja a következõ pozíciót, õ õrizte ugyanis a Barca kapuját az összes bajnoki és Bajnokok Ligája találkozón, egyedül a Gramenet elleni idei elsõ, és egyben utolsó kupa mérkõzésen nem lépett pályára, ekkor Rubén helyettesítette a fiatal kapust.

E téren tehát Xavi a csapat legtöbbet foglalkoztatott játékosa, aki így kezeli a dolgokat: „Én játszottam a legtöbb percet a csapatban, és elégedett vagyok ezzel. Így tudok segíteni a Barcának. Nem vagyok fáradt jelenleg, fizikálisan nagyon erõsnek érzem magam, és remélem, hogy az év hátralévõ részében sem fizetek majd erre rá. Az elõszezon óta jól játszunk, és bízom benne, hogy a csapat erõnlétileg bírni fogja a szezont.”

Xavi szeretné megköszönni a Frank Rijkaard-nak a bizalmat: „A mester mindig bízott bennem, és éreztette velem, hogy a csapat fontos láncszeme vagyok. Remélem, hogy a dolgok így folytatódnak majd, mert különösen elégedett vagyok.”

Végül a válogatott középpályás megjegyezte, hogy szerinte még nem a legjobb formában láthatjuk õt: „Azt vallom, hogy a dolgok mindig lehetnek jobbak is, és úgy hiszem, hogy nagy jövõ elõtt állok.”