Valdés várja a Milant

NYILATKOZATOK

A Barcelona kapusa elégedett a hétvégi döntetlennel, melyet csapat az Athletic Bilbao otthonában ért el, azonban már vasárnap óta minden idegszálával a Milan elleni BL-rangadóra összpontosít.

Jó lett volna nyerni, de az Athletic rendkívül masszív ellenfél, így az idegenbeli pontosztozkodást elfogadható eredménynek tartom. Jól dolgoztunk, de a szerencse ezúttal nem volt velünk.” – utalt valószínûleg a kapufára Valdés, melyet csapata kétszer is telibe talált.

A kapus véleménye szerint, a múlt heti spanyol Király Kupa búcsút követõen szombaton már újra jobbik arcát mutatta az FC Barcelona, majd elmondta, miért kap idén feltûnõen kevés gólt csapata: „A sajnálatos kupa kiesés szerencsére nem okozott zavart a fejekben, a bajnokságban eddig mutatott formában játszottunk a San Mamés-ben. A csapatunk nagyon jól felépített szerkezetben játszik, már a csatárok megkezdik a labdát birtokló ellenfél megzavarását, majd jönnek a középpályások végül a védõk, tehát így több, egymással jó összhangban mûködõ védelmi vonal is található kapum elõtt, amit senkinek sem könnyû feltörni.”

A fiatal kora ellenére stabil kezdõkapusnak tekinthetõ Victor Valdés nem ment el szó nélkül a hétvégén elsõ bajnokiján szereplõ Damiá jó teljesítménye mellett sem. „Nagyon jól játszott, pedig csöppet sem volt könnyû dolga a kiváló bilbaói támadók ellen, de megmutatta, hogy számítani lehet rá.”

Ma este újra mérkõzés vár Valdésékre, ugyanis a két hete, a San Siroban elszenvedett Bajnokok Ligája vereség kiküszöbölésére máris lehetõsége adódik a Barcának az AC Milan ellen. „Nagyon várjuk már a revans lehetõségét, de nem ronthatunk fejetlenül az olaszoknak, mert rendkívül veszélyes ellenfél a Milan, akik nyilván a mi pályánkon is nyerni akarnak majd.”