Rijkaard a támadó futball gyõzelmének örvend

NYILATKOZATOK

Frank Rijkaard vezetõedzõ csapata rendíthetetlen támadó szellemét dicsérte, ami a gyorsan bekapott gól ellenére sem tört meg. A tegnap esti fantasztikus gyõzelmet pedig a támadó futball diadalaként értékeli.

Minderrõl a tegnap esti 2:1-re megnyert találkozó lefújása utáni sajtótájékoztatón beszélt a szakvezetõ. Rijkaard elsõsorban játékosai higgadtságát és elszántságát emelte ki, pedig Shevchenko 17. percben elért gólja után lett volna ok az aggodalomra. A holland tréner a szurkolók kitartó biztatásáért is köszönetet mondott, aki egyébként az eredménnyel és a teljesítménnyel is egyaránt elégedett volt.

Rijkaard kiemelte a Milan állandó, nagy veszélyt jelentõ kontrajátékát, amelybõl Sheva is megszerezte a vezetést, azonban szerencsére ezt a nagy terhelést a Barca játékosai végig bírták idegekkel: Mindez nem volt hatással a játékunkra.” Az utolsó tizenöt percre beállt Larsson, aki Marquezt váltotta, így egyértelmûvé vált, hogy a Barca a három pont megszerzésére tör, és nem elégszik meg a döntetlennel. Rijkaard levonta a végsõ következtetést is a meccsel kapcsolatban: „Kiharcoltuk a gyõzelmet.”

Rijkaard számára a meccs legfelemelõbb pillanata az volt, amikor az utolsó percekben Ronaldinho megszerezte a gyõztes találatot: „Ronaldinho nagyon keményen dolgozott azért, hogy visszanyerje a kondícióját. Ez a gól számára is a legjobbkor érkezett, de a szurkolók és az egész klub számára is nagyon fontos találatat volt. Tökéletes pillanatot élhettünk át.”