Sajtóvisszhangok

FC BARCELONA – AC MILAN

A Barca tegnapi gyõzelme a médiában is hangsúlyos szerepet kapott. Ezekbõl csemegéztünk.

A katalán SPORT szerint a Barca az idei szezon legjobb teljesítményét bemutatva múlta felül a Milan-t, s már-már az új Dream Team-rõl beszél az újság.

Az EL MUNDO DEPORTIVO Barça mágico” címmel jelent meg ma reggel. A sportnapilap szerint 5 ember – Eto’o, Ronaldinho, Xavi, Deco és Puyol – kiváló teljesítménye volt a kulcsa annak, hogy a csapat hátrányból is fordítani tudott.

A MARCA már a mai Real meccsel foglalkozik fõleg, de ennek ellenére a madridiakhoz közel álló lap is kiemelte, hogy Ronaldinho gólja után jó úton halad a Barca a BL-ben.

A másik madridi sajtóorgánum, az AS „az ambíció jutalmaként” aposztrófálta a Barca gyõzelmét, kiemelve Xavi és Ronaldinho teljesítményét. A katalán játékos esetében azt sem felejtik el megemlíteni, hogy a Barca történetében õ az ötödik abban azon az örök mérlegen amelyben a legtöbb kupamérkõzésen szereplõ játékosok szerepelnek.

A LA GAZZETTA DELLO SPORT arról ír, hogy a Milannak elég lett volna egyetlen döntetlen a Nou Campban ahhoz, hogy tovább lépjen a következõ körben, ám Sheva találatára kettõvel feleltek a katalánok.

A CORRIERE DELLA SERA, hasonlóan a La Gazzetta-hoz, azt írja, hogy Ronaldinho gólja megfosztotta a Milant a továbblépéstõl, akiknek egy pont is elég lett volna ehhez.

A magyar újságokban is találhatóak a keddi rangadóval kapcsolatosan írások.

Az (origo) a mérkõzés összefoglalójának elején arról írt, hogy a Milannak négy éve sikerült utoljára nyerni Barcelonában, ám ezt a hagyományt most sem sikerült megtörnie Ancelotti gárdájának.

A NEMZETI SPORT „Otthon visszavágott a Barca a Milannak” címmel jelentetett meg összefoglalót a tegnapi meccsrõl, amelyben kiemeli azt, hogy a Barca okosan játszott olasz ellenfele ellen.

A NÉPSZABADSÁG összefoglalója „Ó, Ronaldinho!” címmel kezdõdik, s bár sokat nem írnak a meccsrõl, azt megjegyzi az újságíró, hogy a brazil extra bombagólja döntötte el a találkozót.”