A Deporral ajánlott vigyázni

ELÕZETES

Holnap este már ismét bajnoki mérkõzést játszik a Barca, s a játékosok fejében is már a galíciai Deportivo jár. Abban mindenki egyetért, hogy ugyan a Depor nincs jó formában, de bármikor feltámadhat, s akkor könnyen vereséget mérhet bármely ellenfélre.

Tehát mindenkinek nagyon oda kell figyelnie, mert ellenkezõ esetben meglepetés érheti a csapatot. A Depor évek óta nem kezdett ilyen rémesen a Primera Divisionban, hiszen 9 forduló után a La Coruna mindössze a 10. helyen áll, 13 ponttal. Érdekes azonban, hogy a Depor idén még nem veszítet idegenben bajnoki mérkõzést, pedig voltak nehéz találkozói. Irureta csapata döntetlent játszott a Espanyol és a Malága vendégeként, s gyõzni tudott a Real Madrid illetve a Bilbao otthonában. Otthon ugyan kínos vereségek is érték a gárdát, de vendégként eddig nem jött zavarba a galíciai csapat.

A Barca játékosok egybehangzó véleménye, hogy a Deport nem szabad lebecsülni, mert õk egészen biztosan egy nagy lehetõségként kezelik a Nou Camp beli találkozót. Ha ugyanis a La Coruna nyerni tudna a Barca szentélyében, akkor azzal nagy lendületet kaphatna az akadozó gépezet, s végre elindulna fölfelé a kék-fehér egyesület. Xavi és Puyol egyetértett abban, hogy a Depor problémái csak idõlegesek, s elõbb vagy utóbb magára talál Irureta csapata. Ezen felül a két saját nevelésû játékos figyelmezetett arra is, hogy a Depor mindig jól szerepel a Nou Campban, s most is mindent meg fognak tenni ennek érdekében.