Gránátvörös-kék lesz az Aranylabdás?

ARANYLABDA 2004

Egyre közeledik az idei Aranylabda szavazás, és a France Football nyilvánosságra hozta azon 50 játékos nevét, akikre majd érkezhetnek a szavazatok. A Barcelona nagy örömére öt játékos is a listára került a csapatból, de még ennél is fontosabb talán, hogy ketten nyerési esélyekkel szálnak harcba a díjért.

A Barcából Eto’o, Giuly, Larsson, Deco és Ronaldinho került az ötvenesek listájára”, de mindenképpen nagyon hiányzik a nevek közül Xavi és Puyol, akiket nem írtak föl a többi futballista mellé. Az idei év mindenképpen kuriózumnak számít, hiszen egészen ritka dolog, hogy egy csapatból ketten is gyõzelmi esélyekkel indulnak a világ legtekintélyesebb egyéni díjáért. Deco ebben az évben a Portóval megnyerte a Bajnokok-Ligáját és a Portugál Bajnokságot is, valamint ezüstérmes lett válogatottjával az Európa-Bajnokságon. Ronaldinho az év elején a „sírból” hozta föl a Barcelonát egészen a Primera Divison második helyéig, s általánosan a Barca támadó vezérévé vált.

A lehetséges riválisok alig vannak többen, mint a Barcelona két húzóembere. Egyértelmû esélyes az olasz bajnok Shevchenko, és az Arsenalt veretlen bajnoki szezonhoz segítõ Henry. Rajtuk kívül még az Inter szupercsatára, Adriano tekinthetõ valódi esélyesnek. Legutóbb Barcelona játékos 1999-ben nyerte el ezt a csodálatos trófeát, hiszen öt évvel korábban Ronaldinho elõdje, Rivaldo lett Európa királya.”