Rivast a Dream Team-re emlékezteti a Barça

NYILATKOZATOK

A sevillai hátvéd, aki már az ötödik évét tölti a Betis színeiben, nem titkolta el mérhetetlen csodálatát a Barça idei játéka iránt.

David Rivas Rodriguez lehet az egyik garancia arra, hogy ne legyen a Barçának ma olyan könnyû dolga a Betis ellen a Ruiz de Lopera stadionban. A 25 éves középsõ védõ már ötödik éve a Betis csapatának a tagja: 1999 augusztus 21.-én debütálhatott a San Mamésban, egy vesztes meccsen. Eddig 95 mérkõzést játszott a Ligában, ebbõl 8-at idén, melybõl a csapat csupán kettõt hozott, egyszer kikapott, és ötször játszott döntetlent. Többek között a Real Madrid, a Valencia és a Deportivo ellen is döntetlen lett a találkozó vége, ebbõl is látható, hogy miért borulhat fel ma ismét a papírforma.

Azt hiszem, a Juande-éra óta nem játszottam ilyen jól, és remélhetõleg ez eredményekben is megmutatkozik majd” – nyilatkozta magabiztosan a spanyol hátvéd, akit ma nem kisebb játékosok fognak rohamozni, mint Eto’o, Giuly, Ronaldinho és talán Larsson.

A Barçáról így vélekedett: „Egyértelmûen a legjobb csapat Spanyolországban és Európában is. Nagy önbizalommal játszanak és ez nem csak az eredményekben mutatkozik meg.” A „Diario de Sevilla”-nak a következõket mondta: „Ez a csapat a Cruyff-féle Dream Team-re emlékeztet. Olyan magas színvonalon játszanak, ahogy senki más az utóbbi idõben.” Az újság kérdésére, hogy miben rejlik a Barça titka, a következõket mondta: „Sok összetevõje van. Az egyik a kiváló fizikai felkészítés, mely erõssé és magabiztossá teszi a csapatot. Nagyon nehéz ellenfél, hiszen mindegyik játékos zseniális és tehetséges. Ennek ellenére megpróbálunk a gyõzelemre játszani, és nem ijedünk meg tõlük. A Betis azt fogja tenni, amit tennie kell, a Barçának egyáltalán nem lesz könnyû dolga. Magabiztosak vagyunk, ez akár gyõzelemhez is vezethet. Hogy félek-e Eto’o-tól? Õ egy nagyon gyors és komplett játékos, aki egyre csak fejlõdik. Nem ijedek meg tõle.”

Végül így zárta le az interjút: „Hogy ki a legjobb játékosa a Barçának? Ronaldinho és Xavi nagyon jó játékosok, hihetetlen kvalitásokkal.”

Írta: Boogess”