Ki játszhat szombaton?

SÉRÜLÉSEK

A Barcelona már-már szokás szerint a legutóbbi mérkõzését sem úszta meg sérülésmentesen. Bár súlyos eset most nem történt, két játékosnak, Puyolnak és Gerardnak is kérdéses a játéka a Real elleni szuperrangadón.

A térdek, és különösen a bal térdek szalagsérülései már-már mindennapos esetek a klub háza táján, s az orvosok már valószínûleg nem is lepõdnek meg, hogy mindig egy újabb esettel állnak szemben. A korábbi eseteket követõen ezúttal ugyanis Puyol szenvedett sérülést a bal térdében, szerencsére azonban közel sem olyan fokon, mint korábban csapattársai. A csapatkapitány ugyanis nagy szerencsével megúszta az esetet, s hiába szenvedett térdszalag húzódást, valószínûleg vállalni tudja a játékot a Real ellen. Ez azért lenne nagy szó, mert ezeknek a belsõ térdszalag húzódásoknak legalább 10 nap szokott lenni a gyógyulási ideje. Puyol már több vizsgálaton részt vett, és vesz részt még ma is, s a véleményekbõl egyelõre úgy tûnik, hogy szombatra bevethetõ állapotban lesz. Az orovosok szerint Puyol remek fizikai állapotának és szerencsés adottságainak köszönheti, hogy viszonylag könnyen megúszta ezt az esetet. A védõ egyébként nagyon bízik a fölépülésében, de egyelõre õ sem mondhatott semmi biztosat.

A Betis elleni mérkõzés sajnos a nem rég meggyógyult Gerard esetében sem múlt el nyomtalanul. A középpályás sem egészségesen hagyta már el a játékteret, ahol hasonlóan Puyolhoz, a bal lábán sérült meg. Neki ugyan nem a térdével vannak problémák, de helyzete így sem bíztató. Bár a sérülés az õ esetében sem súlyos, azért valószínû, hogy a szombati összecsapásra nem jön rendbe. Nekünk tehát nem marad más, mint a várakozás és a bizakodás, hogy mi lesz a két futballistával.