Saviola visszatér?

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Henrik Larsson sérülése után a Barcelona klubvezetésének el kell(ett) gondolkodnia azon, hogyan tudják pótolni a teljes idényre meggyengült csatársort. Eto’o mellé ugyanis bizonyosan kell egy helyettes, akit nyugodt szívvel, bármikor használhat Frank Rijkaard.

Arról már beszámoltunk, hogy Laporta elnök hétfõn megbeszélést tartott Txiki Begiristain technikai igazgatóval, de az nem derült ki, hogy a tárgyaláson szóba került Javier Saviola esetleges visszaszerzése. Mint ismert, a Barca az argentin támadót a nyáron egy évre kölcsönadta a Monacónak, s a szerzõdés elvileg azt nem teszi lehetõvé, hogy a katalán klub a szezon során bármikor visszahívja játékosát. Most azonban Laportáék úgy döntöttek, a szerzõdés ellenére megpróbálják visszahozni a nyúl becenévre hallgató játékost. Így az elnök kisebb kíséretével tegnap elutazott a hercegségbe, hogy tárgyaljon Saviola jövõjérõl, s egyben, hogy megnézze a játékost a Liverpool elleni BL találkozón. A meccset egyébként éppen Saviola góljával 1-0 arányban a hazaiak nyerték. Az elnököt Hristo Stoichkov, és az az Alexander Echevarría kisérte el, aki sokat segített Pibitonak” a spanyol útlevél megszerzésében.

A legfõbb kérdés természetesen, hogy Laporta csapata milyen eredményt tudott elérni a monacói vezetõkkel folytatott tárgyaláson. Nos errõl egyelõre konkrét információk nem szivárogtak, ki, mégis úgy tûnik nem reménytelen a katalán vezérkar helyzete. Monacóban ugyanis nincsenek nagyon megelégedve az argentin teljesítményével, aki eddig mindössze öt gólt szerzett az összes sorozatot figyelembe véve. Ráadásul egyre inkább terjed az a hír, hogy a hercegség csapata a télen mindent elkövet majd azért, hogy visszahozza Fernando Morientest a Real Madridból, ahol rendre nem kap játéklehetõséget a tavalyi BL gólkirály. Ezt elõsegítheti, hogy már Morientes is konkrétan kijelentette; vissza akar térni Monacóba.

Ha Morientes visszaigazolása valóra válna, akkor nagyon valószínû, hogy a piros-fehér egyesület nem gördítene akadályokat „Pibito” távozása felé, persze talán egyébként is el tudja érni a katalán vezetés, hogy a csatár visszatérjen Barcelonába. Saviolával csak egyetlen probléma lenne, mégpedig, hogy a Bajnokok-Ligájában nem szerepelhetne a Barca színeiben, mert a sorozatba a Monaco nevezte be, ráadásul pályára is lépett BL találkozókon. De nem szabad elfelejeteni, hogy a visszatértével egy jól ismert, már bizonyított játékost kapna Rijkaard, ráadásul nagy költekezések nélkül. „