Nehéz lesz a kötelezõ?

ELÕZETES

A ma esti Barcelona-Málaga mérkõzés elõre láthatóan nem az idény legnehezebb mérkõzése lesz a katalán csapatnak, de mindenki tudja, hogy ezek a kötelezõ meccsek gyakran nagyobb küzdelmet hoznak, mint bárki számítana rá. Az eddigi szereplésénél jóval többre képes andalúziai alakulatot Rijkaard mester sem írja le, s figyelmeztet, hogy a válság bármikor véget érhet Gregorio Manzano csapatánál.

A krízis már legalább hét forduló óta tart a délieknél, mivel ezen utóbbi mérkõzéseken nem tudott nyerni a gárda. Manzano csapatában hiába vannak remek képességû futballisták, egyelõre képtelenek bizonyítani, s így sorra bukja el a pontokat a Málaga. Jelenleg azért a vendégeknek jóval kevesebb a hiányzójuk, mint a Barcának, ahol a fél csapat” nem állhat Rijkaard edzõ rendelkezésére. Gregorio Manzanónak pótolnia kell majd Valcarcét, Gerald Garciát, Marcelo Romerót, és José Juan Luque-t is. Így elképzelhetõ, hogy a kék-fehérek edzõje lehetõségei szerint átszervezi csapatát.

A Barcelonánál Frank Rijkaardnak a mellett, hogy föl kell tüzelnie csapatát e kisebb gárda ellen, nagy gondot okoz, hogy kerete továbbra is hemzseg a sérültektõl. Larsson sérülése óta gyakorlatilag nincs valódi csatára a csapatnak Eto’o-n kívül, ráadásul most Giuly is hiányzik majd izomhúzódása folytán. A csapatnak így a többi hiányzó miatt most is tartalékosan kell kiállnia közönsége elé. A legfontosabb kérdés, természetesen, hogy ki pótolja majd Ludovic Giuly-t, mivel a francia posztjára elviekben nincs cseréje Frank Rijkaardnak. A legvalószínûbb, hogy a holland edzõ Iniestát állítja be kezdõbe, de nem zárható ki az sem, hogy a fiatal Damiá egy újabb poszton kap bizonyítási lehetõséget. Mivel azért a Málaga jelenleg nagy jóindulattal sem nevezhetõ világverõ csapatnak, így a Barcának ma este sérültjei nélkül is kötelezõ gólokkal legyõznie vendégét.

Amennyiben a Barca gyõzni tud, úgy ismét föladja a leckét a Real Madridnak, akik majd holnap este lépnek pályára a Villareal ellen idegenben.

FC Barcelona-Málaga CF
Barcelona, Nou Camp
20.00
Vezeti:
Losantos Omar

Barcelona: Valdés, Belletti, Puyol, Oleguer, Van Bronckhorst, Márquez, Deco, Xavi, Iniesta (Damiá), Ronaldinho és Eto’o.

Málaga: Calatayud; Alexis, Fernando Sanz, Litos, Iznata; Edgar, Juanito, Miguel Angel, Duda; Amoroso és Wanchope.”