A Barca nem kereste meg Solarit

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Az utóbbi napokban több sajtóorgánumban felröppent az a hír, hogy a Barcelona szerzõdési ajánlatot adott volna a Real Madrid argentin középpályásának, Santiago Solarinak. A katalán klubnál azonban most cáfolták ezeket a feltevéseket., bár azt elismerték, hogy nem elképzelhetetlen a futballista szerzõdtetése.

A bal lábas korábbi River Plate játékos immár ötödik idényét tölti a Realnál, s már korábban is Madridban, az Atléticónál szerepelt. Mivel a szerzõdése nyáron lejár a ‘blancók’-nál, érthetõ volt, hogy fölmerültek bizonyos hírek a távozásával kapcsolatban, s az is egyértelmû, hogy ezek a pletykák nem alaptalanok. Solari távozására ugyanis jelenleg nagyon sok esély van, mivel a Real nem tudja (nem akarja) biztosítani a futballista igényeit. A középpályás évi három millió eurós fizetést szeretne látni a bankszámláján, melynek hallatán Madridban gyakorlatilag kijelentették, hogy a hosszabbításra nincs esély. Az argentin futballista ezenfelül lényegesen több játékpercet szeretne kapni a pályán, de ezt (ahogy eddig sem) a jövõre nézve sem tudja biztosítani a Real.

Ezért természetes, hogy a játékos lassan már a jövendõ csapatát keresi, mert a madridi folytatásra már nincs sok remény. Így nem meglepõ, hogy Solari neve a Barca kapcsán is fölmerült, hiszen az argentin a képességei alapján nyugodtan szerepelhetne gránátvörös-kék mezben. Azonban azzal már nyilván Solari is szembesült, hogy a Barcánál sem lenne sokkal jobb a helyzete, mivel azt nehéz elképzelni, hogy állandó kezdõ legyen Frank Rijkaard csapatában. Ráadásul a közismerten takarékos Laporta vezetés sem biztos, hogy megadná a játékosnak a három millió eurós jövedelmet. A tranzakció viszont így sem esélytelen, mert azt a Barcánál is elismerik, hogy örömmel látnák Solarit Barca mezben, mivel egy kiváló képességû labdarúgóról van szó. Azt viszont kategorikusan cáfolták Barcelonában, hogy hivatalos tárgyalásokat kezdtek volna a játékossal, illetve ügynökeivel.

Szóba került, hogy a futballista már a télen átköltözne Katalóniába, de ez bizonyosan nem jöhet létre, mert a Barca továbbra is egy csatárra, valamint egy védekezõ középpályásra tart igényt, Solari pedig egy támadó felfogású középpályás, ráadásul leginkább a bal szélen érzi jól magát. Egyelõre tehát úgy tûnik, hogy Solari nem szerzõdik Barcelonába, de mivel még rengeteg idõ van június 30.-ig bármi megtörténhet.