Rijkaard elfogadná, ha senki sem érkezne

NYILATKOZATOK

A Barcelona vezetõedzõje tegnap este, még a gárda peraladai útja elõtt nyilatkozott az újságíróknak, akik természetesen elsõsorban arra voltak kíváncsiak, hogyan értékeli a mester, hogy még nincs új igazolása a klubnak.

Rijkaard mindenkit csak megnyugtatni tudott a kérdést illetõen, mivel már nem támaszt határozott igényeket az igazolásokkal kapcsolatban. A szakember úgy véli, hogy a csapat a sérülések javulásával egyre jobb helyzetbe kerülhet, így ha nincs más lehetõség, nem kell igazolni. Jorquera és Giuly már meggyógyult, Gerard is hamarosan csatlakozik az együtteshez, valamint Motta továbbra is expresszvonati sebességgel dolgozik, és ennek megfelelõen gyorsan javul az állapota. Rijkaard természetesen elmondta, hogy nem lenne ellenére egy-két új játékosnak, de azt is hozzátette, hogy csak abban az esetben szabad vásárolni, ha az a játékos valóban hasznára válna a gárdának.

Ha van lehetõség arra, hogy megszerezzünk egy játékost aki segíthet nekünk az jó, de ha egy vásárlás nem hordozna magában jelentõs segítséget, akkor nem szabad hozni senkit” – kezdte a mester, aki más szemszögbõl is megvilágította álláspontja helyességét. „A futballtörténelem már bebizonyította, hogy egy gyõztes, jó formában játszó csapatba gyakran nem jó belenyúlni, valamint, hogy végig lehet csinálni sikeresen egy szezont tizennégy-tizenöt futballistával is. A sérültek felépülése sokat lendíthet rajtunk,” – mondta a mester célozva ezzel különösen a középpályán felmerült gondokra. „Márquez már bizonyította, hogy megállja a helyét ezen a poszton is, Gerard hamar velünk lesz, és Motta is villámgyorsan javul.”

Amint trófeákról kérdezték az edzõt, õ azonnal a tavaly tavasszal már megszokott véleményét fejtette ki: „Meccsrõl-meccsre kell elõre gondolkoznunk, nem szabad a jövõbe merednünk. Arra kell törekednünk, hogy élvezzük az edzéseket és a mérkõzéseket.” Arra a felvetésre, hogy a Barca játékosainak több pihenõ jutott, mint a többi csapatnak, így reagált Rijkaard: „Szükségük volt erre, és én nem gondolom, hogy ezzel esetleg kiesnének a formájukból. Ezzel azt értük el, hogy kicsit kitisztítsák a fejüket,” -zárta le gondolatait a vezetõedzõ. „