Deco szerint a csapat feltöltõdött

NYILATKOZATOK

A Barca portugál középpályása szerint a csapatnak azért volt szüksége az elmúlt napokban lezajlott peraladai edzõtáborra, hogy a játékosok újra feltöltõdjenek .

Deco maximálisan elégedett volt az elvégzett programmal: Ez egy pozitív élmény volt számunkra. Jó volt újra együtt lenni a többiekkel a szünet után, és újra edzésbe állni. Az utolsó napon kapott masszázs pedig tökéletes módja volt a regenerálódásnak, amire szükségünk is volt az intenzív edzések után.” A portugál játékos szerint egyébként a csapat hamarosan fel fogja venni eddigi ritmusát, mivel januárban nincs túl sok meccs, hiszen csak a bajnokságban kell pályára lépni.

A vasárnapi fordulóban azonban már egy kisebb rangadónak is beillõ találkozó vár a listavezetõre: „A Villarealhoz látogatunk, ahol minden tudásunkra szükség lesz. A csapatnak ott kell folytatnia, ahol abbahagyta, ugyanazzal a felfogással kell játszanunk, ahogyan eddig tettük.” Az összecsapással kapcsolatosan Deco egy érdekességre is rávilágított: „Náluk játszik jó néhány argentin, a Barcában pedig van egy pár brazil. A meccs azonban a csapatokról, és nem egyének harcáról fog szólni.”

A Barcelona 10 pont elõnnyel vezeti a spanyol pontvadászatot üldözõi elõtt, a kistermetû portugál azonban óva int mindenkit az elbizakodottságtól: „Még nagyon sok bajnoki mérkõzés hátra van a szezonból, és mi sohasem engedhetjük meg magunknak, hogy kényelmesen hátradõljünk. Tíz pont a szezon ezen szakaszában még semmit nem jelent, de mindenképpen megnyugtató.”

Végezetül Deco-t az õsi rivális Real Madridról is megkérdezték: „Ha egy csapat elkezd beszélni egy másikról, akkor az az ijedtség jele. Én nem akarok a Real Madriddal foglalkozni, én csak a saját feladatomat szeretném a lehetõ legjobban elvégezni. Akárhogy is vesszük, a madridiak mindig a bajnokság egyik legfõbb esélyesei voltak, annak ellenére,hogy most nehéz idõszakon mennek keresztül.”