Már Iaquinta is esélyes

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Tovább folytatja vadászatát a Barcelona egy csatár után a téli átigazolási idõszakban, hogy pótolja a sérült Henke Larssont. A korábbiakban már megírtuk, hogy a Barcelona John Carew mellett egy teljesen titkos nevet is tart a kalapjában, de nem valószínû, hogy ez a rejtélyes valaki pont Iaquinta lenne. Inkább úgy tûnik, hogy még vannak további lehetõségei a katalán klubnak.

Az olasz Udineseben szereplõ Vincenzo Iaquinta teljesen új név a Barca kapcsán, hiszen eddig nem lehetett hallani az olasz játékos érkezésérõl, aki tökéletes mintája Rijkaard kívánságának. Ismert, hogy a holland mester egy igazi, erõs felépítésû és magas középcsatárt szeretne csapatában látni, s ennek könnyedén meg tudna felelni Iaquinta. A 25 éves csatár ugyanis 187 cm magas és 77 kiló, tehát a levegõben is veszélyt jelent az ellenfelek kapujára. Idén mindenképpen jól megy a játék a csatárnak, hiszen 13 Serie A-ban lejátszott mérkõzésén 6 találatot szerzett. Egyértelmû, hogy az Udinese idei parádés szereplésében nagy szerepe van a támadónak, akinek óriási megtiszteltetés a Barcelona hívása. Az észak-olasz város csapata jelenleg masszívan tartja harmadik helyét az olasz bajnokságban, s mivel ez Iaquintának is köszönhetõ, a klub nem szívesen válna meg játékosától.

A Barcelona 4 millió eurót kínált a játékosért, hiszen az olasz támadó esetében mindenki csak vásárlásban gondolkodik. A probléma, hogy az Udinese ennek a dupláját, tehát 8 milliót szeretne látni a bankszámláján, így úgy tûnhet, hogy az álláspontok nagyon messze vannak egymástól. Mégis azt lehet mondani, hogy egyáltalán nem reménytelen a 25 éves futballista megszerzésére tett kísérlet. A Barca ugyanis állítólag hajlandó lenne elmenni 6 millió euróig, ami már meggyõzheti az udineieket, ráadásul azt õk is tudják, hogy a Barca rövid idõn belül le akarja zárni az igazolási hercehurcát.

Kérdéses, hogy az Udinesével majd hogyan folytatódnak a tárgyalások, de ha véletlenül rosszul sülnének el a dolgok, a Barcelonának akkor is lesz még más lehetõsége. Az ugyanis biztos, hogy a katalánok még két csatárt tartanak a kalapban a már ismert jelölteken kívül, s ezeket a neveket továbbra is homály fedi. Joan Laporta elnök elismerte, hogy a Barcának még vannak jelöltjei a már ismert neveken felül, s nem tagadta azt sem, hogy Iaquinta ügyében is folynak a tárgyalások.