Már a hosszabbítás a téma Rijkaarddal

NYILATKOZATOK

Ezekben a hetekben ugyan elsõsorban az új játékosok megszerzése a téma Barcelonában, de Joan Laporta elnök elismerte, hogy hamarosan tárgyalásokat kezdeményeznek Frank Rijkaarddal, szerzõdése meghosszabbításáról.

A holland edzõ 2003 nyarán, immár másfél éve érkezett Barcelonába, s mindenki nagyon elégedett a munkájával. Az akkori új Laporta féle vezetés 2+2 éves szerzõdést kötött az edzõvel, akivel ma már érthetõ módon szeretne hosszabb távon megállapodni a klub. Laporta elmondta, hogy a Barcelona egyértelmû szándéka Rijkaard hosszú távú szerzõdtetése. Az a vágyunk, hogy õ még sokáig itt maradjon, s ezért minél elõbb szeretnénk biztosítani a folytatást. Amint végzünk az igazolásokkal, beszélünk a szerzõdésújításról. Rijkaard egyike Európa legkelendõbb edzõinek, szerintem az egyik legjobb, ha nem a legjobb tréner Európában.”

„Frank most sem lehet elégedetlen a szerzõdésével, de szeretnénk jobb feltételeket biztosítani neki, s ezt még bõven idõben a legjobb elkezdeni. Koncepciónk egyik meghatározó alakja Rijkaard,” – mondta Laporta, akinek azért elõször az új igazolások terén kell eredményt produkálnia…”