Messi jól debütált

VÁLOGATOTT SZEREPLÉS

Tegnap mutatkozott be az argentin válogatott az U-20-as dél-amerikai bajnokságon, s a gárdában természetesen helyet kapott a Barca fiatal játékosa, Lionel Messi is. Az apró termetû irányítónak remekül sikerült a bemutatkozás, hiszen gólt szerzett a korosztályos válogatottban.

Meglepetésre Messi csak csereként jutott szóhoz a Venezuela elleni mérkõzésen, 1-0-s argentin vezetésnél a szünetben. Mindenképpen meglepõ volt, hogy Messi nem volt kezdõ, de a második 45 percben igazolta, hogy a gárda egyik legfontosabb tagja. A játékos egyértelmûen lendületet adott csapatának, s azon túl, hogy jól irányította az együttest, a 72. percben gólt is szerzett. Mivel Messi hivatalos meccsen most mutatkozott be elõször az argentin színekben, számára mindenképpen nagy élmény volt a meccs: Nagyon szép bemutatkozás volt, hiszen még nem játszhattam a válogatottban hivatalos mérkõzésen. Õrült este volt, a gólom ráadásul nagyon látványos volt” , – mondta Messi.

Az U-20-as válogatott szövetségi kapitánya, Hugo Tocalli nem gyõzte dicsérni játékosát, aki sokak szerint gyõzelemhez segítheti Argentínát a kolumbiai viadalon. Tocalli szerint Messi sokban hasonlít a már sztárnak számító Pablo Aimarhoz, s ezt remélhetõleg még gyakran bizonyítja a futballista.”