Valdés várja a Chelsea-t

‘ZUBI’ MÉLTÓ UTÓDA LEHET

Victor Valdést, aki a hétvégén ismét kiválóan teljesített, egyre többen tartják a Zubizarreta utáni idõszak legjobb Barca kapusának, mely óriási megtiszteltetés a fiatal katalánnak. Valdés azonban elsõsorban a csapat sikerességét hangsúlyozza ki általában, s ezúttal is így tett a Zamora díj egyik legnagyobb esélyese.

A csapat a bajnokság során eddig összesen 17 gólt kapott, s Valdés ebbõl csak 16-ot mondhat magáénak, mely jelenleg a legjobb eredmény Spanyolországban. Ennél viszont lényegesen többet mond az-az adat, hogy a Barcelona az 1986-1987-es szezon óta nem kapott ilyen kevés gólt a Liga ezen szakaszában. Akkor már Andoni Zubizarreta védett a Barcában, de Zubinak a késõbbi idények során már gyengébb eredménye volt, mint most Valdésnek. A fiatal hálóõr viszont ezeket a számokat nem tartja olyan fontosnak. A legfontosabb a közös sikerünk, az egyéni tabellákon való jó pozíció kevésbé számít. Az én célom, hogy napról-napra jól dolgozzak, és segítsem a társaimat.”

Valdés szerint a csapat jó állapotban van, s a megfelelõ pillanatban találkozik a Chelsea-vel, akik ellen valószínûleg õ maga sem fog unatkozni. „Nagyon nehéz ellenfél, hiszen egy rendkívül jól összerakott csapat, akik nem hagynak túl sok helyet az ellenfélnek. Ráadásul kiválóan mozognak a pályán stratégiailag. Meg kell próbálnunk egy jó eredményt elérni ezen a sorsdöntõ mérkõzésen. Szükséges, hogy a saját játékstílusunkban játsszunk, s a lehetséges legnagyobb különbséggel kell nyernünk” – vélekedett Valdés.

A kapus végül még elmondta, hogy új frizurája miatt sokan ugratták az edzéseken, hiszen azért nem mindenkinek tetszett ez a rendkívüli stílus. „Voltak akiknek tetszett, de persze olyanok is akiknek nem. Ezek csak tipikus tréfálkozások a barátok között” – mondta Valdés, akinek eddig mindenképpen szerencsét hozott a fodrásza. „