Van der Vaart elhagyhatja az Ajaxot…

KELL MÉG A HOLLAND A BARCÁNAK?

Rafael Van der Vaart a holland labdarúgás legnagyobb tehetségeinek egyike, s az Ajaxban már számtalanszor bizonyította, hogy hamarosan egy klasszis csapatban is helyt tudna állni. A Barcelona az utóbbi években gyakran kerülgette a fiatal középpályást, s elõfordulhat, hogy a következõ nyáron jön el Laportáék ideje, s ha õk is akarják, élhetnek vele.

A játékos édesapja ugyanis kijelentette, hogy fia nagy valószínûséggel a nyáron elhagyja az Ajaxot, s vagy Angliában, vagy Spanyolországban folytatja a pályafutását. Erõsíti ezt a kijelentést egyébként, hogy a PSV Eindhoven érdeklõdését az utóbbi napokban visszautasította a középpályás. Ha Barcelona beszállna a játékosért folytatott versenybe, akkor bizonyosan nem lenne esélytelen a megszerzésére, hiszen Van der Vaart már korábban jelezte: nem közömbös a Barca irányába. A futballista délre kerülését segítheti még, hogy Van der Vaart családjának több tagja spanyol. Így például az édesanyja, aki Cadiz-ból való, s nagyszülei is született spanyolok, csak fiatalon emigráltak Hollandiába.

Így nem meglepõ, hogy a család nem bánná, ha a fiú Barcelonába kerülne, s ez azért is fontos, mert a játékos ügyeit édesapja intézi. A Barcelona korábbi kiváló holland játékosai, Johan Cruyff és Ronald Koeman egyébként már több alkalommal jelezték: jó lenne a fiúnak, ha a Barcába kerülne. Ha tehát a nyáron versenyhelyzet alakulna ki egy angol csapattal (például a korábbi érdeklõdõ Manchester Uniteddel), akkor Laportáék mindenképpen kedvezõbb helyzetben tárgyalhatnának.