Még nincs vége a dalnak: Koncentrálni kell!

MINDENKI HARCRA KÉSZ

Bár a hét elején már nagyon sokan kijelentették, hogy a bajnokság sorsa eldõlt, s a Barcelona gyõztesként futhat be a végén, azért valójában még csak arról lehet beszélni, hogy a csapat meggyõzõ elõnnyel vezet. Az utóbbi napokban az elnök, az edzõ és a játékosok is kijelentették, hogy még nincs vége a bajnokságnak, s továbbra is a soron következõ meccsre kell koncentrálnia az együttesnek. Most a gárda bizonyíthatja, hogy képes továbbra is teljes mértékben rákoncentrálni a feladatokra, mert a bajnoki cím egyelõre csak közel van.

A múlt heti Bilbao elleni siker, s a Real Madrid újabb veresége kétségkívül már-már behozhatatlan elõnyhöz juttatta a gránátvörös-kék gárdát, de nem szabad elfelejteni, hogy még tíz forduló hátravan a szezonból, mely alatt elméletileg bármi történhet. Gyakorlatban persze valóban komolyak a Barca esélyei, s remélhetõleg ezt ma este egy gyõzelemmel nyomatékosítja is a Rijkaard legénység. A Depor elleni mai mérkõzés ráadásul egyértelmûen a rangadó kategóriába sorolandó, hiszen La Corunában minden alkalommal nehéz dolga van a Barcelonának. Minden bizonnyal most sem lesz könnyebb begyûjteni a pontokat Puyoléknak, még akkor is, ha a Deportivo már jóval hullámzóbb teljesítményt nyújt idén, mint az utóbbi években.

Erõsíti viszont a Barca esélyeit, hogy a csapatot sújtó több kisebb sérülés mára mind elmúlt, így Frank Rijkaard a neki tetszõ legjobb csapatot küldheti a pályára. Így várhatóan a szokásos együttes kezdi meg a küzdelmet a Riazorban, s az egyetlen kérdõjel az, hogy a baloldalon Van Bronckhorst vagy Sylvinho kezd. A többi poszton nem várható változás.

A Depornál is jól alakulnak a dolgok, hiszen a csapat fölzárkózott a nemzetközi kupákba készülõ együttesekhez, s már csak ötpontnyira van a harmadik helyezett Villarreal mögött. Ráadásul sérülések sem nagyon nehezítik Irureta edzõ dolgát, aki több poszton is válogathat a játékosai között. Így például egyáltalán nem biztos, hogy a házi gólkirály Luque a kezdõcsapatban kap helyet, mivel Munitis is bekerülhet a gárdába. Biztosan ott lesz viszont a csapatban Valerón, Tristán, vagy éppen Víctor. Várhatóan viszont hiányozni fog a védelembõl Soldevilla, aki majd Romero pótolhat.

Az immár egyértelmû, hogy ha a Barcelona a következõ néhány meccsét sikerrel veszi, akkor meg fogja nyerni a bajnokságot, s még akkor is jó esélyei maradnak, ha egyszer-egyszer megbotlik. De jelenleg talán az a legjobb politika”, ha a játékosok továbbra is csak a következõ feladatra koncentrálnak tejes intenzitással, s ez esetben talán a Riazorban is örülhetnek.

Deportivo La Coruña-FC Barcelona
La Coruna, Riazor
21:30
Vezeti:
Rubinos Pérez

Deportivo La Coruña: Munúa; Scaloni, Coloccini, Andrade, Romero; Sergio, Mauro Silva; Víctor, Valerón, Luque (Munitis); és Tristán.

Barcelona: Valdés; Belletti, Puyol, Oleguer, Gio (Sylvinho); Xavi, Márquez, Deco; Giuly, Eto’o és Ronaldinho. „