Rijkaard: Mindig a soron következõ meccs a legfontosabb

Frank Rijkaard vezetõedzõ egyelõre nem hajlandó a Real Madrid elleni rangadóval foglalkozni, kizárólag a mai, Betis elleni összecsapásra koncentrál. Mint mondja: Mindig az elõttünk álló mérkõzés a legfontosabb.”

A holland tréner egyébként elmondta, hogy intelligens játékosaival könnyû együtt dolgozni, és õk is hasonlóan gondolkodnak, mint mesterük: „Nem hallottam volna, hogy bármelyik játékosom a Real elleni mérkõzésrõl fecsegett volna. Mindannyian tisztában vannak vele, hogy egyelõre csak a mai, Betis elleni hazai fellépésünkkel szabad foglalkoznunk.”

A mai ellenfélrõl Rijkaard igen elismerõen nyilatkozott, és erre meg is van minden oka, hiszen a Betis jelenleg negyedik a bajnokságban, tehát Bajnokok Ligája indulást érõ helyen tanyázik. „Remekül játszanak, és ennek köszönhetõen nagyon sok pontot gyûjtenek hétrõl-hétre,” – kezdte az értékelését a holland. „Legnagyobb erõsségük a támadójáték. Remek egyéni teljesítményre képes labdarúgóik vannak, akik bármikor képesek eldönteni egy-egy mérkõzést. Így tehát izgalmas és látványos ütközetre van kilátás, hiszen két nagyszerû ellenfél feszül egymásnak ma délután.”

Rijkaardnak fõként a hátsó alakzat összeállításánál lehetnek kisebb gondjai, hiszen nem számíthat a sérült Puyolra és Albertinire sem, Márquezt pedig eltiltás miatt kell nélkülöznie. „Puyol kiválása sajnálatos dolog. De aki a helyébe lép, biztosan plusz motivációként éli meg, hogy a csapatkapitányt helyettesítheti. Több tapasztalt játékosunk is van, akik segítségével meg tudjuk oldani az ilyen szituációkat.”

A csapat két meghatározó játékosát, Xavit és Decot az a veszély fenyegeti, hogy egy esetleges mai sárga lappal eltiltás miatt le kellene mondaniuk az El Clasico-n való fellépésrõl. Arra a felvetésre válaszolva, hogy esetleg a két játékos közül valamelyik kihagyja a mai meccset, Rijkaard elmondta, hogy beszélt a portugál játékossal, de úgy érzi, hogy jelen pillanatban a mai meccsnek van nagyobb jelentõsége, ezért nem nélkülözheti egyetlen játékosát sem. „