Óvatosan, de optimistán

A SÉRÜLTEKET VISSZAVÁRJÁK

A Barca játékosai tegnap optimistán nyilatkoztak a jövõrõl, de mindenki csak ismételni tudta a másikat, hiszen az a legfontosabb, hogy csak mérkõzésrõl mérkõzésre koncentráljanak. A bajnoki cím közel van, de elõször is még le kell gyõzni az Albacete gárdáját.

Ronaldinho: Nem akarok semmi olyannal foglalkozni, ami nem a játékról szól, csakis a bajnokságra akarok figyelni, és amilyen hamar csak lehet, eldönteni mindent. Minden egyes meccsre maximálisan oda kell figyelnem, más nem számít jelenleg. Ez még egy döntõ, ami megköveteli, hogy a legjobbunkat nyújtsuk. Egyenlõ félként kell tisztelnünk az ellenfelünket, senkit nem szabad lebecsülnünk. A motivációról annyit, hogy nincs nagyobb motiváció annál, mint mikor a bajnoki cím kapujában állsz. Az Albacete ellen nehéz meccsre van kilátás. Teljesen ott kell lennünk fejben, semmi mással nem szabad foglalkoznunk.”

„Ez a hét nagyszerû volt idáig. Jól játszunk, vezetjük a bajnokságot, jól teljesítünk az edzéseken, ráadásul mindjárt itt a nyár, amit mindig nagyon várok! A szurkolók látni akarják, hogy gyõzünk, amit meg is fogunk tenni, de természetesen mi is gyõzni akarunk, és elhódítani a bajnoki trófeát. Nincs annál jobb, mint telt ház elõtt megmutatni, milyen jól is játszunk.”

Motta: „Fel kell készülnünk, és koncentrálnunk kell az újabb döntõre. Szükségünk van a 3 pontra, de ez soha sincs biztosítva egy csapat számára sem. Nyilvánvalóan amilyen hamar csak lehet, szeretnék ismét játszani, és kívánom a többieknek is, akik most épülnek fel a hosszú sérüléseikbõl, hogy minél hamarabb átélhessék azt az érzést, amit én éreztem, mikor pályára léptem és a közönség az én nevemet énekelte. Edmilson, Gabri, és Henke remek játékosok, és nagyon jó lesz, ha már mindannyian együtt készülhetünk.”

„Csodálatos lenne, ha már minden sérült játékos pályára léphetne a Villarreal elleni szezonzáró meccsen. Rendkívül fontos lenne az is, hogy még a bajnokság vége elõtt játszhassanak, és lássák, hogy fogadják õket. Remélem legalább úgy, mint engem. Egy olyan csapat, mint az Albacete, mindig képes meglepetést okozni, ezért jobb lesz, ha csak rájuk koncentrálunk, és csak mérkõzésrõl mérkõzésre lépdelnénk. Biztosan egy szoros meccs lesz, mert õk is gyõzni akarnak majd. Azt hiszem, védekezõ állásba fognak rendezõdni már a találkozó kezdetekor, és rombolni fogják a játékunkat. Kemény meccs lesz, de képesek vagyunk begyûjteni mind a három pontot.”

Oleguer: „Ebben a bajnokságban rengeteg nehéz ellenféllel kell felvennünk a versenyt. Mindig csak a következõre kell fókuszálnunk, és játszani a saját játékunkat. Csak ez az egy út vezet a gyõzelem felé. Nagyszerû érzés látni, hogy szépen lassan visszatérnek közénk a hosszú ideje sérüléssel bajlódó társak. Fontos lesz számukra, hogy játszhassanak még egy, vagy két mérkõzést, amíg nincs vége a szezonnak. Én csak annyit szeretnék, hogy megnyerjük a bajnokságot. A kulcs a kezünkben van hozzá, és szerintem csak idõ kérdése, mikor döntjük el végérvényesen. Úgy kell játszanunk, ahogy eddig is, és folytatni a megkezdett utunkat.”

Deco: „Csak a következõ meccsre kell figyelnünk, és nem kaphatunk ki már egyszer sem. Az Albacete ellen nagy esélyünk van begyûjteni mind a 3 pontot. Mindig tisztelnünk kell az ellenfelünket, de nekünk most itt nyernünk kell. Azt hiszem, mindannyian meg akarjuk nyerni a Ligát, amilyen hamar csak lehet, de ehhez az is kell, hogy megfelelõ magatartást mutassunk. Ugyanúgy kell játszanunk mindig, akárki is az ellenfél. Szerintem már mindegy, hogy a Real Madrid gyõz, ikszel, esetleg veszít, mert nem fog már számítani. Ha megnyerjük a következõ két meccset, elkezdhetünk gondolkodni az ünneplésrõl…”

Írta: A. Ákos „