Augusztus 24.-én lesz a Gamper Kupa

NAGYNEVÛ ELLENFÉLJELÖLTEK

A klubalapító Joan Gamper tiszteletére kiírt Gamper Kupát immár szokás szerint közvetlenül a bajnoki nyitány elõtt szokta megrendezni a Barcelona. Ez most is így lesz, s a szervezõk abban bíznak, hogy az érdeklõdés hasonló lesz a tavalyi esztendõhöz.

A Barcelonának már az augusztusa is meglehetõsen telített lesz a mérkõzéseket tekintve, hiszen két találkozó lesz a Spanyol Szuperkupa, s várhatóan még két összecsapás a Katalán Kupa. Ezen kívül még akár barátságos találkozók is kerülhetnek a programba, tehát a bajnoki rajt elõtt nem lesz sok szabadideje a játékosoknak. Remélhetõleg persze ezek meccsek jól szolgálják majd a felkészülést az új idényre, s különösen sokat jelenthet a Gamper Kupa, mely augusztus 24.-én kerül megrendezésre.

Az ellenfél ugyanis várhatóan hasonló kaliberû lesz, mint a tavalyi vendég, a Milan. A Barca vezetõi elsõsorban a friss BL gyõztes Liverpoolt szerették volna meghívni, azonban az angolok két nappal késõbb (augusztus 26.-án) az Európai Szuperkupáért mérkõznek meg a CSZKA Moszkvával, így nem vállalhatták a föllépést. A lehetséges ellenfelek azonban jól csengõ nevek, hiszen jelenleg esélyes a meghívásra a Chelsea, az Arsenal, a Manchester United, a Juventus és az Internazionale.

Mivel tavaly gyakorlatilag telt ház volt a gálamérkõzésen, idén is mindent megtesznek a szervezõk, hogy ezt megtartsák, melyhez a legfontosabb lépés egy jó ellenfél kiválasztása.