Rosell trónfosztásra készül?

FOLYTATÁS AZ ELNÖKVÁLASZTÁSON?

Joan Laporta klubelnök az ‘El Periódico de Cataluñának’ nyilatkozva ismét Sandro Rosell, korábbi alelnök ellen szólt, s szerinte a harcuk még nem ért véget. Laporta véleménye ugyanis az, hogy Rosell áttételesen eddig is a 2007-es választásokra készült, de mostantól már egyértelmûen arra fog.

Laporta és Rosell nem sok dicséretet kaphat a szurkolóktól, hogy a klub vezetõsége a jelenlegi helyzetig jutott, s csak egy pozitívumot lehet elmondani mellettük, hogy a nyílt összetûzésekre csak a holt idényben kerül sor. Kérdés ugyanis, hogy milyen hatással lett volna a csapat szereplésére, ha már az idény közben megkezdõdik a nyilatkozatháború. Bár Sandro Rosell a lemondása után cáfolta azokat a feltételezéseket, hogy majd elnökként térhet vissza 2007-ben, de Joan Laporta biztos abban, hogy gyerekkori barátja 2007-ben nyíltan ellene fordul a választásokon.

Rosell már egy ideje nagyon egyértelmû stratégiával készül, azért hagyta el az elnökséget, hogy készüljön az elnökjelöltségre. Mindig mondta nekünk, hogy ötödik osztályú vezetés vagyunk, s mások kellenének a posztokra. Azt is említette, hogy nem nyerhetünk bajnokságot, mert a technikai stáb nincs a szükséges szinten. Mindig volt valami problémája munkatársainkkal, s nem törekedett az egyezségre.”

„Az volt a célja, hogy tönkretegye a programunkat, hogy a személyemet lejárassa. Ez már a személyes stratégiájának a része volt, hogy készüljön a választásokra” – vádolt Laporta, aki azért könnyen számíthat egy válaszlevélre majd Roselltõl ezen mondatokra. Mindenesetre jelenleg igen nehéz igazságot tenni két olyan ember között, akik egykor barátok voltak, de ma már ellenségek… „