Van Bommelt kitették a válogatottból

VITA AZ ORANJÉNÉL

Hollandia válogatottja ugyan a hétvégén 2-0 arányban legyõzte Romániát, de Marco van Basten szövetségi kapitány nem volt maradéktalanul elégedett a játékosaival, különösképpen a meghatározónak számító Van Bommellel.

A Barcelona friss igazolása egyébként kirobbanthatatlan a holland nemzeti csapatból, most mégis idõlegesen számûzték a válogatottból. A középpályás produkciójával ugyanis a Románia elleni találkozón nem volt megelégedve Van Basten szövetségi kapitány, így az 50. percben lecserélte a PSV egykori csapatkapitányát. Ez még nem is lenne nagy tragédia, viszont az edzõ a mérkõzés után nyilvánosan bírálta Van Bommelt a rossz teljesítménye miatt, s a következõ Finnország elleni találkozón már nem is tart rá igényt. Így a játékos a továbbiakban nem marad a holland csapattal, s erõsen kérdéses, hogy nem mondja-e le a válogatott szereplést a történtek után.

A középpályás ugyanis egyáltalán nem vette jó néven a ritkaságnak számító nyilvános kritikát, s elõfordulhat, hogy egészen addig nem kíván ismét a narancsszínû mezbe bújni, amíg Van Basten marad a kapitány. Itt azonban egyelõre nem tart az ügy, viszont a történtek miatt könnyen elõretolódhat a futballista hivatalos bemutatása, melyet egyébként péntekre tervezett a Barcelona.