Messi: Remélem, hogy Ronaldinho marad

 

Bár már a teljes spanyol és olasz sajtó szinte tényként állítja, hogy Ronaldinho Gaúcho az idény végén elhagyja a Barcelonát, Leo Messi, Ronaldinho egyik legjobb öltözõbeli barátja egyelõre nem kíván beletörõdni a helyzetbe, s hangot adott azon reményének, hogy maradhatna is a brazil.

„Mindannyian nagyon szeretnénk, ha maradna. Nagy fájdalmat jelentene nekem, ha elmenne, hiszen nagyon sokat segített abban, hogy beilleszkedjek a csapatba, s bármely klub örülne, ha a magáénak tudhatná. Még reménykedem, hogy végül itt marad velünk” – árulta el Messi, majd kénytelen volt válaszolni olyan kérdésekre is, melyeknek talán még kevésbé örült, mint a Ronaldinhót érintõnek.

Azzal kapcsolatosan, hogy Ronaldinho távozása után õ lesz-e a csapat „zászlóvivõje”, Messi igen határozottan jelezte: Nem kíván véleményt alkotni. „Nem tudom, de nem is gondolkozom ezen” – mondta, majd visszautasította azt a felvetést is, hogy a Manchester United elleni BL párharc az õ, illetve Cristiano Ronaldo külön viadala lenne. „Egy Manchester – Barcelona meccs nem egyenlõ egy a Cristiano Ronaldo és köztem zajló harccal. Ez a meccs csak a két nagy csapatról szól. Nekem személy szerint az a lényeges most, hogy további játékpercekre van szükségem, hogy formába lendüljek. Az Espanyol elleni bajnoki kifejezetten jól jön” – magyarázta az argentin.