Az elõszezon – az utazások, meccsek, idõpontok

A részletes program

Ma délelõtt hivatalosan is elkezdte a felkészülést a Barça elsõ csapata az új idényre, s vette egyúttal kezdetét a klub életében egy új éra, immár Josep Guardiola vezetésével. Xaviék nyári programja már ismert, mely során elõbb Skóciába, majd Itáliába, végül pedig az Egyesült államokba fognak utazni.

A katalánok a bajnoki idény nyitánya elõtt összesen nyolc mérkõzést fognak játszani, elsõ útjuk pedig – az elmúlt évekhez hasonlóan – a festõi környezetû Skóciába fog vezetni. A csapat egy hét múlva, július 21-én fog útra kelni a szigetországba, addig napi két edzéssel készülnek a játékosok Guardiola irányításával az új szezonra. Skóciában az elsõ felkészülési mérkõzésre július 24-én kerül sor a Hibernian ellen, majd két nap múlva a Dundee United látja vendégül a Barçát.

            Július 24: Hibernian – Barcelona, 20.45.

            Július 26: Dundee United – Barcelona, 17.00.

Ezt követõen az együttes visszautazik Barcelonába három napra, majd indul is Olaszországba, Firenzébe, hogy a Fiorentina vendégeként egy gálamérkõzésen részt vegyen.

            Július 30: Fiorentina – Barcelona, 20.45.

Pihenésre ezután sem lesz ideje Puyoléknak, hiszen már az itáliai mérkõzés után repülõgépre ülnek, s az USA felé veszik az irányt. A hosszú út, s néhány napnyi edzés után az amerikai kontinensen augusztus 3-án, Chicagóban fogja az elsõ mérkõzését játszani a Barça, majd 6-án New Yorkban, a helyi Red Bulls csapata ellen zárja körútját.

            Augusztus 3: Chivas Guadalajara – Barcelona, 01.00 (európai idõ szerint).

            Augusztus 6: New York Red Bulls – Barcelona, 01.00 (európai idõ szerint).

Az amerikai túra után hazatér a Barça, már azzal a tudattal, hogy tudni fogja, kivel kell játszania a Bajnokok Ligája harmadik selejtezõkörének oda- és visszavágóját. Augusztus 12-én vagy 13-án ugyanis sor kerül Guardiola elsõ komoly erõpróbájára, melyen már nem lesz lehetõség hibázásra. Az elõszezon a BL-selejtezõ visszavágójával fog zárulni, mely augusztus 26-án vagy 27-én kerül megrendezésre, elõtt viszont még Barcelonában, az évente hagyományosan megrendezendõ Joan Gamper kupán lesz szereplése a csapatnak. Az ellenfél az argentin Boca Juniors lesz, melyben egy ex-Barcás, Juan Roman Riquelme is szerepel.

            Augusztus 12/13: Bajnokok Ligája selejtezõ elsõ mérkõzés, 20.45.

            Augusztus 16: Joan Gamper kupa, Barcelona – Boca Juniors, 22.00.

            Augusztus 26/27: Bajnokok Ligája selejtezõ második mérkõzés, 20.45.