„Pep elõbb vagy utóbb vissza fog térni”

Rexach szerint egy kicsit esélyesebb a Barça | Érzelemgazdag este lesz

A Bayern München elleni szerdai összecsapás elõtt Carles Rexach, a Barcelona korábbi játékosa, edzõje és a jelenlegi szakmai bizottság tagja szerint Pep Guardiola elõbb vagy utóbb biztosan vissza fog térni valamilyen funkcióban a katalán klubhoz. Rexach az esélyek kapcsán csak annyit mondott, hogy egy kicsivel esélyesebbnek látja most a Barcelonát.


„Egy ember az õ nevelkedésével, a Barçához való kötõdésével egy napon vissza fog térni és ismét a klubnak fog dolgozni. Ez inkább elõbb, mint késõbb fog bekövetkezni, függjön bármitõl is. Guardiola a Barcelona része, ahogyan például Beckenbauer a Bayerné.

Milyen lesz az újra találkozás?

„Nagyon nehéz lesz mindenkinek, aki érintett. Kezdve Peppel, aki visszatér a korábbi szerelméhez. De a szurkolóinknak is különös lesz, akik imádják Pepet mindazért, amit nekünk adott. Élmények, érzelmek tengerében fog folyni ez az este mindenki számára a stadionban.”

A Barça az esélyes?

„A Barcelona egy kisebb elõnnyel bír. A srácok tudják, hogy hogyan gondolkozik Guardiola, és mit vár el.”

„Két különbözõ stílus csap össze, ezek közül a Barcelonáé talán inkább ösztönös játék. A Bayern egy gép, a Barçában viszont látom azt az ihletet, amit nem lehet tanulni.”