Gázolt az Enrique-Team: 0-4

Újabb történelmi diadal | Tanácstalan volt a Madrid, száguldott a Barça

Luis Enrique Barcelonája kiütötte a Real Madridot a Liga 12. fordulójában rendezett Clásicón, ami a Liga sorsáról ugyan nem döntött, de egy órási eredmény, és nem akármilyen élmény mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak. A szünetig már két gólos elõnybe került a katalán csapat Suárez és Neymar góljaival, amit a második játékrészben Iniesta és Suárez egy újabb góllal fejelt meg. Bravo bravúrokkal tûnt ki, de az egész csapat csillogott, nem úgy a Madrid, melynek semmi nem sikerült ezen az estén. Ez volt az õsz meccse barcelonai szemszögbõl, ami pluszban hat pont elõnyt is ér a folytatásra.

Meglepõ fölényben játszotta le a Barcelona az elsõ félidõt Madridban, ahol egyértelmûen dominálta a meccset, az történt a pályán, amit akart, és nem utolsósorban lõtt két gólt. Sokatmondó, hogy a Real támadásban és védekezésben is sokszor tanácstalannak látszott, ellenben a Barça pontosan tudta, mit játszik. A határozott letámadással a Barcelona sokszor már csírájában elfojtotta a madridi akciókat, és ha el is ért a tizenhatosig a Madrid, rettenetesen hiányzott belõle az átütõerõ és az ötlet. A Barça sokkal inkább érezte, hogy mit akar játszani, Messi nélkül is volt ötlet a támadásokban, ami egyértelmûen a csapat, a csapatjáték diadala volt. Nem csak a gólszerzõk, Neymar és Suárez remekeltek, Sergi Roberto ezúttal is nagyon jól játszott, ezzel igazán nagy meccsen is bizonyított immár. A középpályások mind támadásban, mind védekezésben higgadtak voltak, uralták a pályát.

A néhány kidolgozott helyzet közül a legnagyobbakat pedig sikerült kihasználni – amiben persze alaposan benne volt a madridiak lassabb, szervezetlenebb védekezése is. A 11. percben Sergi Roberto kapott jó labdát a középpályán irányító pozícióban, felgyorsított, és még ennél is jobb passzt adott Suáreznek, aki már tiszta ziccerben, jobb külsõvel lõtt el gyönyörûen a hosszú sarokba. Nagyon szép gól, 0-1!

A második találat elõtt volt még nagy helyzete a gólpasszos Sergi Robertónak is, de a remeklõ, és a baloldalon tarthatatlan Neymar már nem hibázott a 39. percben. Az egész meccsen elsõrangúan játszó Iniestától kapott jó labdát, gólhelyzetben a hosszú alsó sarkot akarta célba venni, és hiába nem volt tökéletes a lövés, Keylor Navas hóna alatt bement a labda. A szünet elõtt ezzel 0-2, és könnyen lehetett volna 0-3 is, ha a két perces ráadás utolsó pillanataiban Marcelo nem fejeli ki a gólvonalról Suárez gólba tartó lövését egy újabb Neymar – Suárez összjáték után.

A második félidõ elejét cserébe nagyon megnyomta a Madrid, néhány esetben közel állt a szépítéshez is, de a Barcelona rendezte a sorait és hamarosan jött az a harmadik gól, ami az elsõ játékrész végén még nem. Az 54. percben Iniesta kapott kiváló sarkazós passzt egy kényszerítõ után Neymartól, és a tizenhatosról kilõtte a bal felsõ sarkot. 0-3, fantasztikus gól, ezzel eldõlt a meccs.

Nem sokkal késõbb jött Messi is Rakitic helyett, de ennél még fontosabb, hogy a Madrid bár nem adta fel, gólt nem tudott szerezni. A legnagyobb ziccert Cristiano Ronaldo hibázta el a 68. percben, aki teljesen egyedül, Bravótól alig pár méterre lõtt, de a chilei óriási bravúrral hárított. A meccs e szakaszában már mindkét csapat elõtt akadtak helyzetek, de ez a Barcelona napja volt, és hamarosan jött a negyedik gól is. A 75. percben a csereként beállt Messi indította leshatáron Suárezt, aki egyedül törhetett kapura, a végletekig kivárt, majd a hosszú sarokba emelt. Ezzel 0-4, végleg eldõlt.

Az utolsó percekben Munir megóvta a Realt a 0-5-tõl miután mellé lõtt egy óriási ziccert, a túloldalon pedig Bravo keserítette meg még jobban a madridiak estéjét azzal, hogy újabb bravúrokat mutatott be – hárította Benzema és Ronaldo fejesét is. A vége így 0-4, újabb történelmi diadal a Santiago Bernabéuban, és egy újabb tanújele annak, hogy a kezdeti nehézségek után ismét sínre került a bajnoki címvédõ Barça.

Real Madrid – FC Barcelona: 0-4 (0-2)
Madrid, Santiago Bernabéu
85.000 nézõ
Vezette:
Fernández Borbalán

Real Madrid: Keylor; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, James; Benzema, Bale és Cristiano Ronaldo

FC Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Iniesta, Sergi Roberto, Rakitic; Suárez és Neymar

Gólok: Suárez (11′, 74′), Neymar (39′), Iniesta (53′).