Puyol ismét gránátvörös-kék mezben

Öregfiúk meccsen tér vissza Mexikóban | Legends vs. Qerétaro

Carles Puyol ismét magára ölti majd a gránátvörös-kék mezt, és visszatér a gyepszõnyegre a Barcelona színeiben, miután a klubot képviselõ ‘Legends’ elnevezésű csapatban fog majd játszani április elején Mexikóban a Qerétaro ellen. Puyol még 2014 nyarán vonult vissza, azóta nem lépett pályára semmilyen hivatalos mérkőzésen sem. 
A Qerétaro otthonában, a Corregidorában kerül megrendezésre majd az összecsapás április elején. A nagyjából 36 ezer ember befogására alkalmas stadionban a helyi csapat, a Qerétaro valamint a ‘Legends’ elnevezésû, az FC Barcelonát képviselõ együttes fog összecsapni.
A mérkõzés nem fog hiányt szenvedni a klasszisokból. Mexikói oldalon olyan nevek lépnek majd pályára, mint Oswaldo Sánchez, Luis Hernández, Tilón Chávez, Ramón Ramírez vagy a világbajnokságokról ismert gólvágó Jared Borgetti. A ‘Legends’ névre hallgató öregfiúk csapatban pedig többek között szerelést húz majd magára Ronald de Boer, Jari Litmanen, Simao Sabrosa, Sonny Anderson, Belletti, Deco, Edmilson és Carles Puyol is.
A katalán klub legendája, aki még 2014 nyarán vonult vissza a labdarúgástól sorozatos sérülései miatt, elõször lép majd pályára a visszavonulása óta. Amint az ismert, Puyol azóta volt Zubizarreta korábbi sportigazgató asszisztense, született már két gyermeke is, ám hivatalos jellegû találkozón nem futballozott azóta, mióta szögre akasztotta a stoplist.
A ‘Legends’ trénere egyébként az a José Mari Bakero lesz, aki elõbb a ‘Dream Team’ oszlopos tagja volt, majd Mexikóban fejezte be a profi pályafutását 1997-ben.