A Barça üzenete: „Párbeszéd, Tisztelet, Sport”

Tiltakoznak a letartóztatások ellen | 45x46 méteres óriásplakát estére

A Katalóniában uralkodó bizonytalan politikai helyzetben, melynek legfrissebb fejleménye az volt, hogy elõzetes letartóztatásba helyezték lázadás vádjával Jordi Sánchezt és Jordi Cuixart-t, a Barcelona az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája meccsen egy óriásplakáttal üzen, és kér érdemi párbeszédet a helyzet feloldására.

A napokban az Assemblea Nacional Catalana, tehát Katalán Nemzetgyûlés elnökét, Jordi Sánchezt, illetve az Ómnium Cultural, kulturális és politikai szervezet elnökét, Jordi Cuixart-t helyezték elõzetes letartóztatásba lázadás vádjával a spanyol hatóságok, mivel részt vettek az október 1-én tartott függetlenségi népszavazás szervezésében.

Az intézkedés ismét sokak nem tetszését váltotta ki Katalóniában, érthetõ módon, hiszen a letartóztatások egy új szintre emelik a spanyol és a katalán felek közötti ellentétet. Az FC Barcelona kedden úgy döntött, hogy egy óriásplakáttal fog üzenni, melyen a „Diáleg, respecte, esport„, tehát „Párbeszéd, tisztelet, sport” szavak lesznek olvashatóak.

Emellett pedig a klubvezetés meghívta a meccsre a díszpáholyba az érintett szervezetek helyettes vezetőit, hogy ezzel is kiálljon mellettük, és tiltakozzon a letartóztatások ellen.